Share with:


בשרי

אופן הכנה

המתכון⬇️
4-5 חצילים גדולים וארוכים
3 שיני שום
, 2 פלפל חריף, מי שלא רוצה חריף, שיוותר.
חופן פטרוזיליה,
כפית פפריקה מתוקה
, פלפל שחור
, בצל קצוץ
, פלפל ירוק בהיר
, 6-7 עגבניות טריות ללא קליפה
. מלח
, עגבניות מרוסקות, 600-700 גרם טחון. כמובן כמות ל 4 חצילים שאני הכנתי, שממש גדולים.

מקלפים החצילים כמו זברה, חוצים את החציל לאורך ועד המרכז וממליחים את החצילים מבפנים ובחוץ. מטגנים החצילים בשמן עמוק מכל הכיוונים וכשהם ממש מזהיבים, מוציאים ומניחים על נייר סופג. בינתיים בסיר רחב ולא גדול, מטגנים את הבצל, מוסיפים את הפלפל הבהיר ופלפל חריף אחד, שניהם חתוכים קוביות קטנות קטנות. מוסיפים את השום וממשיכים לטגן עוד מעט.
מוסיפים את הבשר והתבלינים ומערבבים.
כשהבשר מוכן והנוזלים התאדו, מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומבשלים עד שכל הנוזלים התאדו. מוסיפים פטרוזיליה, מערבבים ומכבים את האש, מניחים מעט לצינון. מניחים את החצילים בסיר רחב, פותחים מעט ובזהירות וממלאים בעיסה, עד כדי דחיסה.
חוצים את העגבניות הטריות ומפזרים על החצילים. את כל המיץ שנשאר, מפזרים מעל. מקשטים עם הפלפל החריף הנוסף, מכניסים לתנור שחומם מראש ל 220 מעלות ואופים במשך 25 דקות. מעדן!!
המתכון בהשראת המאסטר שפית Nof Atamna
בהצלחה ובתאבון 💖

לבשל מהמטבח של מומי, באהבה

מתכוןמתכון

אימאם בלאדי, תבשיל מהמטבח הטורקי_מתכון של טלי כהן שטרלינג – מאסטר מתכונים
טלי כהןספר המתכונים של
מתכון של

טלי כהן

90 מתכונים