Share with:


פרווה

אופן הכנה

מתכון שמבוסס על מספר מתכונים מהרשת שערבבתי כדי להכין מנה כמה שיותר פשוטה:

משרים 3/4 אורז לבן במי ברז למשך 4-6 שעות
מסננים ושוטפים טוב
מעבירים לסיר עם כוס ורבע מים וצביטה מלח
מבשלים לפי ההוראות ומשאירים מכוסה
נותנים לאורז להתקרר לטמפרטורת החדר
במקביל, בסיר קטן, מחממים:
240 מ״ל קרם קוקוס הכי שמן שיש (מצאתי 21 אחוזים)
2 כפות סוכר לבן
1/2 כפית תמצית וניל (לא חובה)
צביטה מלח
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל תוך ערבוב עד שמסמיך מעט
מקררים לטמפרטורת החדר
מערבבים את האורז עם קרם הקוקוס
ונותנים לשבת עוד שעה בטמפרטורת החדר כדי להתמצק
מסדרים בצלחת עם פרוסות מנגו טרי
בעקרון עדיף להשתמש באורז סושי או glutinous rice כי הם עמילנים יותר, אבל לא היה לי ולא רציתי לצאת לקנות אז השתמשתי באורז פרסי קלאסי- יצא מצוין!

אורז מיוחד_מתכון של גלי אלון – מאסטר מתכונים
גלי אלון בוברספר המתכונים של
מתכון של

גלי אלון בובר

37 מתכונים