Share with:


צמחוני

אופן הכנה

מתכון של אימי אלופת האלופות רק שהיא עושה כמויות מכופלות

2.5 כוסות אורז לבן
3/4 כוס עדשים כתומות
4 כפות שמן
2כפות שטוחות רסק עבניות (או כף גדושה)
כפית גדושה כמון
2 שיני שום
כף פפריקה מתוקה
חצי כף מלח
מעט פלפל שחור
3.5-4 כוסות מים

אופן ההכנה:
1. בוררים ושוטפים היטב את האורז והעדשים מהעמילן.
2. בסיר שמים שמן עם רסק עגבניות מלח פלפל שחור ופפריקה מתוקה מטגנים כשתי דקות על אש בינונית (בזהירות לא לשרוף)
3. מוסיפים את האורז, העדשים והמים ומבשלים לצמצום נוזלים כ-20 דקות על אש גבוהה כ-15 בסיר מכוסה ומערבבים מידי פעם (אני מניחה מגבת מעל הסיר)
3. בנתיים מטגנים 2 שיני שום קצוצות עם כמון וכף שתי כפות שמן, בסיום הבישול וצמצום הנוזלים של האורז אנחנו מוסיפים את השום והכמון ומערבבים היטב.
4. מבשלים על אש נמוכה עוד כ-15 דקות (עד שמוכן) ומגישים לצד אשל/ביצת עין/סלט כל אחד וההעדפה שלו

קצ'רי
הילה סמוכה רשתיספר המתכונים של
מתכון של

הילה סמוכה רשתי

198 מתכונים