Share with:


פרווה

אופן הכנה

רכיבים לכ-28-30 רוגלך:

1 חבילת בצק שמרים עלים למאפים מתוקים מרודד
ריבת שזיפים או כל ריבה שאוהבים
תבנית תנור גדולה + נייר אפייה
1 ביצה טרופה
אבקת סוכר לקישוט

ההכנה:
1. פרוסים יריעה מ-1/2 הבצק על משטח העבודה.
מחלקים את היריעה ל-2 חלקים שווים לאורכו.
יוצרים משולשים מהבצק בכל יריעה.

2. מורחים מעט ריבת שזיפים על כל משטח משולש בצק.

3. מגלגלים כל משולש מהחלק התחתון הרחב כלפי מעלה לחלקו הצר, ככה נוצר הרוגלך.
ומניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.

4. חוזרים על הפעולה עם ה-1/2 השני של הבצק שמרים על משטח העבודה.

5. מברישים עם ביצה טרופה את הרוגלכים.

6. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ-20-25 דקות עד שהרוגלכים מתייצבים יפה ומשנים את צבעם לזהוב.

7. מוציאים ומצננים, מאחסנים בקופסא אטומה בטמפ' חדר עד כ-4 ימים.
ניתן להקפיא לא יותר משבוע ולחמם לפני הגשה.

8. ניתן לקשט בזמן הגשה עם פיזור מעט אבקת סוכר על הרוגלך.

רוגלך קראנצ'ים טעימים במילוי ריבת שזיפים
בקי אוסגיספר המתכונים של
מתכון של

בקי אוסגי

130 מתכונים