Share with:


חלבי

אופן הכנה

לבצק:
1 קילו קמח לבן מנופה
3כפות שמרים יבשים
1 כוס סוכר 3 ביצים (גודל L)
1 כוס שמן קנולה 2כוסות מים פושרים (אפשר להחליף את המים בחלב)
400 גרם מחמאה לקיפולים(אפשר להחליף את המחמאה בחמאה)
ביצה טרופה למריחה

הכנת הבצק:
מכינים מכל החומרים בצק רך ולא דביק גם לא קשה
עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה.
מוציאים מהבצק את האוויר,מחלקים לארבע חלקים שווים.
מקמחים קלות משטח עבודה ומערוך, מרדדים כל חלק של הבצק למלבן ומרדדים מלמעלה למטה, מסובבים בכל פעם את הבצק ומרדדים לאותו הכיוון.
מורחים מחמאה מחולקת ל-4 חלקים בכל אחד מהחלקים ומקפלים לכמה שיותר קטן
עד כמה שניתן.
וכך עד החלק האחרון שמים במקפיא למשך שעתיים וחוזרים על אותה הפעולה
עם המחמאה השניה.
מוציאים מהמקפיא מרדדים כל חלק לעיגול גדול בעובי בערך 1 ס"מ מורחים שוקולד
משובח או שמים קובית שוקולד (אפשר נוטלה ) ויוצרים קרואסונים
אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד שמקבל צבע רצוי ולשים הסירופ מעל

קרואסונים_מתכון של הלנה בן חמו
הלנה בן-חמוספר המתכונים של
מתכון של

הלנה בן-חמו

125 מתכונים