Share with:


חלבי

אופן הכנה

לקרם לימון
3 ביצים
כוס סוכר
חצי כוס מיץ מלימון
קליפה מלימון
100 גר חמאה
פטל בקרמל
200 גר פטל
חצי כוס סוכר
מיץ מחצי לימון
כפית תמצית וניל
2 כפות ברנדי

לקראמבל שקדים
40גר שקדים
10גר קורנפלור
40גר חמאה קרה
30גר סוכר חום

קרם לימון.
בקערת מיקסר שמים ביצים וסוכר מקצפים 3-4דק במהירות גבוהה עד שמתקבלת תערובת אוורירית.
בינתיים מביאים לרתיחה מיץ וגרידת לימון .כשהמיץ וגרידה רותחים ,מוסיפים מחצית מכמות המיץ אל תוך תערובת הביצים תוך כדי הקצפה מהירה.מעברים תערובת ביצים לסיר ומחזרים לאש מבשלים הכל יחד תוך כדי טריפה נמרצת 3-4דק עד שקרם סמיך.מורידים קרם מהאש מצננים אותו 5-10דק ולאחר מכן מןסיפים את החמאה ומערבבים עם מטרפה ידנית עד שקרם חלק ומבריק.מסננים קרם וממלאים את כוסיות הקינוח עד לחצי.

פטל בקרמל.
לוקחים פטל טרי או קפוא שמים בבלנד וטוחנים עם סוכר.לוקחים סיר שמים סוכר ומכינים קרמל כשקרמל מוכן שמים מיץ לימון פטל וברנדי מנמיכים אש ומבשלים על אש בנונית 4-5דק עד שפטל מזוגג עם קרמל .מצננים לחלוטין.

קראמבל שקדים.
מחממים תנור ל170 מעלות.
במעבד מזון עם להב פלדה מניחים יחד שקדים טחונים ,קורנפלור,חמאה וסוכר חום ומעבדים יחד עד שמתקבלת תערובת פירורית מעברים את תערובת לתבנית תנור עם נייר אפייה ואופים 8-6דק הפירורים יתחברו זה לזה אבל לאחר שיתקררו אפשר לפורר אותם.

הרכבת מנה.
מעל כל כוס עם קרם מניחים כמה פטל עם קרמל ומעל מפזרים קראמבל שקדים ולמקרר להתייצבות

קינוחי כוסות עם קרם לימון ופטל עם קראמבל
מילן וקניןספר המתכונים של
מתכון של

מילן וקנין

98 מתכונים