Share with:


חלבי

אופן הכנה

להכנת מוס התותים:
50 גר' שוקולד לבן
250 מ"ל שמנת מתוקה
85 גר' אבקה להכנת ג'לי מהיר בטעם תות
כוס וחצי מים רותחים
10 יח' תותים שטופים (לא גדולים)

הכנה:
ממיסים את אבקת הג'לי עם מים רותחים, מערבבים היטב ומניחים בצד 10-15 דק' עד שמגיע לטמפרטורת החדר.
מקציפים שמנת מתוקה לקבלת קצפת יציבה אך לא חזקה מידי.
ממיסים את השוקולד הלבן ומקפלים בעדינות אל תוך הקצפת.
חותכים את התותים לקוביות בינוניות (כמו של סלט ירקות), מוסיפים אל וך הקצפת יחד עם הג'לי שההתקרר ומקפלים בעדינות לערוב אחידה.
מניחים במקרר ובנתיים עוברים לשלב הבא.

להכנת הפרלינים:
200 גר' שוקולד לבן
2 כפיות שמן

הכנה:
ממיסים את השוקולד הלבן במיקרוגל כדקה בפולסים של 30 שניות בכל פעם.
מוסיפים את השמן ומערבבים היטב.
בעזרת כפית מכניסים את השוקולד לתוך תבניות סיליקון שמחולקות לצורות קטנות (בערך קוטר 4 ס"מ), מצפים את התחתיתת והדפנות בשכבה דקה, אך לא דקה מידי של שוקולד. (בכל פעם שהשוקולד בקערה מתקשה לנו, נכניס אותו לעוד כמה שניות במיקרוגל שיהיה נוח לעבודה)
לאחר 1-2 דק' כשהשוקולד מתקשה, ממלאים במוס שהכנו מראש ומכניסים למקפיא לשעה.
שוב מכסים בשוקולד לבן, מחכים כשתי דק' שהשוקולד יתקשה, מפרידים את השוקולד מהתבנית בזהירות ומוציאים אותו, מניחים בכלי אטום (חשוב מאוד, ע"מ שלא יספוג לחות ויזיע) ושומרים במקרר.

מתכוןמתכון

פרלין שוקולד לבן במילוי מוס תותים
הילה סמוכה רשתיספר המתכונים של
מתכון של

הילה סמוכה רשתי

195 מתכונים