Share with:


חלבי

אופן הכנה

*כוס=כוס מדידה, 240 מ"ל

מצרכים
1 כוס חלב
2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
1 גביע גדול שמנת חמוצה
4 כפות סוכר
4 כפות שמן
2 ביצים

לטיגון:

20 גר' חמאה.

אופן ההכנה:
1. בקערה קטנה טורפים ביצים, סוכר ושמנת, מוסיפים את החלב וממשיכים לערבב.
2. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים עד שנוצרת בלילה ללא גושים.
3. מוסיפים שמן, מאחדים אותו גם כן בבלילה ומטגנים.

טיפים לטיגון:
יש לשמן את המחבת מעט ככל האפשר (מריחה קטנה בחמאה.
את הפנקייק הופכים רק לאחר שנוצרו מעליו בועות ולא לפני
הבלילה היא לא דלילה מידי ולא סמיכה מידי כך שבקלות היא מקבלת צורה יפה ולא מתפזרת לצדדים, כשי לשמור על צורה אחידה הקפידו לשים בכל פעם את אותה כמות מן הבלילה במחבת (אני למשל שמה בכל פעם כמות של מצקת אחת

פנקייק
הילה סמוכה רשתיספר המתכונים של
מתכון של

הילה סמוכה רשתי

195 מתכונים