Share with:


חלבי

אופן הכנה

בבקשה מתכון קל ופשוט ויוצא ממש טעיםםםם ומושלםםםם
מתכון לפיצה כשל"פ..סוניה סאני בן הרוש
יוצאת פיצה משפחתית אחת (8 משולשים)

מצרכים:
1 שקית של תערובת להכנת מאפי שמרים לפסח של אסם(350 גר)-ללא גלוטן
2 כפות שטוחות סוכר
1 כף שטוחה מלח
2 כפות שמן זית
1 ביצה
ומים פושרים לפי הצורך(תתחילו בכוס)

להכנת הרוטב:
מטגנים עם מעט שמן 1 בצל גדול קצוץ עד להזהבה,מוסיפים 2 שיני שום כתושות ומערבבים, מוסיפים קופסא קטנה של עגבניות מרוסקות ומתבלים במלח,פלפל שחור גרוס,פפריקה מתוקה,תבלין לפיצה או אורגנו וקצת סוכר בגלל החומציותומערבבים, מבשלים כמה דקות ומתקנים טעמים אם צריך.

אופן ההכנה;
מחממים תנור ל180 מעלות (אני שמה על טורבו; אפשר כמובן אפייה רגילה)
שמים בקערה את כל המצרכים היבשים ומערבבים(אני השתמשתי בכף מעץ)
מוסיפים את שמן הזית והביצה ומערבבים.
מתחילים להוסיף את המים בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד.
הוא יוצא קצת דביק לכן בזהירות עם המים.
להתיז עם ספריי קצת שמן מעל ולכסות, מניחים בצד לחצי שעה ובינתיים מכינים את רוטב הפיצה.
שמים נייר אפייה על תבנית אפיה ומקמחים טיפה עם קמח תפו"א, מעבירים את הבצק לתבנית ומתחילים לפתוח עם ידיים משומנות את הבצק לעיגול,אם הבצק עדיין דביק אפשר לפזר מעל עוד קצת קמח תפו"א או לשמן שוב את הידיים.
שמים מעל את רוטב העגבניות, מפזרים גבינה צהובה ושמים מה שאוהבים: זיתים ,פטריות וכו' ומכניסים לתנור.
אופים עד להזהבה יפה משהו כמו חצי שעה 40 דקות,תלוי בתנור.
אני אוהבת שהתחתית אפוייה טוב לכן 5 דקות לפני שאני מוציאה אני מעבירה את התבנית לתחתית התנור,שיהיה אפוי טוב גם בתחתית.

פיצה משפחתית
סוניה סאני בן הרושספר המתכונים של
מתכון של

סוניה סאני בן הרוש

91 מתכונים