Share with:


פרווה

אופן הכנה

מרכיבים 🥨
½ ק"ג קמח
1 כף שטוחה שמרים יבשים
2 כפות סוכר
300 מ"ל מים שווה
כוס ורבע מים פושרים
כפית מלח

לטבילה
סיר מים
חצי כוס סוכר לקרמל
2 כפות שטוחות אבקת סודה
שומשום לפיזור

אופן ההכנה
מכניסים לקערת המיקסר הכל יחד מערבלים למשך 5 דקות..
לסיום להוסיף כפית מלח ולהמשיך בערבול לעוד 5 דקות.
להעביר את הבצק ל קערת התפחה ל20 דק .
אחרי 20 דק שוקלים את הבצק ומחלקים ל 10 כדורים .
כל עיגול של בצק מגלגלים לנחש באורך 50 ס"מ וחותכים את הנחש לשני נחשים וללפף אחד סביב השני בצורה של בורג. לסגור לעיגול, לסגור היטב שלא יתפרק במים..
בסיר להרתיח מים, למלא את הסיר עד לגובה הידיות..
בזמן שהמים רותחים,להמיס במחבת ½ כוס סוכר לקרמל.
לא לערבב רק לנער את המחבתשהסוכר לא ישרף.
לאחר שהמים רתחו, להנמיך את האש ולהעביר את הקרמל למים- שימו לב- להתרחק מהסיר עם הפנים.. הקרמל קופץ ועף לכל הכיוונים, להשתדל להרחיק את הפנים והגוף. להעביר את הקרמל לאט ובזהירות
לערבב ולהוסיף 2 כפות שטוחות אבקת סודה לשתיה. לערבב. להעלות את האש לגובה בינוני כדקה ולכבות את האש.
להכניס את הבייגלה למים, אחד אחד .
ולהוציא את הבייגלה מהמים עם כף מחוררת להניח לתבנית מרופדת בנייר אפיה..
לפזר על הבייגלה מיד עם היציאה מהמים מה שאוהבים- מלח גס, זעתר, שומשום וכו'..
להעביר לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות למשך20 דקות, עד להשחמה.

מתכוןמתכון

מתכון כתוב + סרטון להכנת בייגלה קריספי בחוץ ורך בפנים טעים_מתכון של זקלין פדלון – מאסטר מתכונים
זקלין פדלוןספר המתכונים של
מתכון של

זקלין פדלון

519 מתכונים