Share with:


חלבי

אופן הכנה

 

לקרם
1 ליטר חלב על אש עם מקל וניל חצוי
בקערה נפרדת
4 חלמונים
חצי כוס סוכר
7 כפות קורנפלור
50 גרם חמאה (לשמור לסוף)
לערבב היטב ללא החמאה שלא יהיו גושים
לאחר שהחלב רתח להנמיח
למזוג מעט מהחלב לתערובת ביצים ולערבב להשוות טמפרטורה להחזיר הכל לסיר תוך כדי עירבוב עד להסמכת הקרם להוסיף את החמאה לערבב כדקה להעביר למסננת שלא יהיו גושים להחזיר לסיר ולכסות בניילון נצמד להניח בצד עד שיצטנן לאחר מיכן להכניס לקירור
להכנת הבצק
1וחצי כף שמרים
3 כפות סוכר
כוס מים פושרים
לערבב ולהניח בצד כ10 דקות
להעביר למיקסר להוסיף
2 סוכר וניל
2 כפות וודקה
להמשיך לערבב
להוסיף בהדרגה כוס וחצי מים פושרים
וקמח לפי הצורך ללוש לאחר מיכן לסיף
מעט מלח לערבב עד לקבלת בצק דביק
למזוג 2 כפות שמן ולהניח להתפחה של שעה
לאחר מיכן להוריד נפח ולהתפיח פעם נוספת ארבעים דקות
לאחר מיכן
להעביר למשטח עבודה מקומח לקרוץ עיגולים שווים לגלגל את כל הכדורים .לכסות במגבת ולהמתין כ20 דקות
לפתוח מעט עם הידיים את הכדור להניח במרכז כף גדושה של קרם
(מומלץ לערבב את הקרם לפני המילוי)
לאסוף את הקצוות כך נוצר מעין שק. להדק היטב להפוך ולהניח על נייר אפיה .
כך להכין את כל הכדורים.
לשטח מעט את הסופגניות הממולא ולהניח ולכסות במגבת לחצי שעה
לחמם שמן בסיר עמוק
לטגן כ3 דקות כל צד
לאחר טעגון לפזר א'-סוכר
בתאבון 😋

מתכוןמתכון

פונציקי – סופגניה גאורגית / סופגניות במילוי קרם פטיסייר😋_מתכון של אורנה שונם – מאסטר מתכונים
אורנה שונםספר המתכונים של
מתכון של

אורנה שונם

34 מתכונים