Share with:


פרווה חלבי

אופן הכנה

לבצק
200 גר מרגרינה או חמאה
2 שקיות וניל
חצי כוס סוכר
2 חלמונים
2.5 כוס קמח (300 גר) כוס חד פעמי
1 שקית א. אפיה

לערבב הכל חוץ מהחלמונים ביד לפירורים או במעבד מזון .
להוסיף את החלמונים וללוש רק עד שמקבלים בצק והכל מתאחד . לא לשחק הרבה עם הבצק (בצק פריך לא אוהב שלשים אותו הרבה )
אפשר לערבל במקסר את המרגרינה והסוכר . להוסיף בצים אחד , אחד , לערבל עד שמקבלים קרם בסוף להוסיף את הקמח והאבקת אפיה .
ולערבל רק עד שהכל מתאחד.
לשטח בתבנית 24 או 26 . הבצק תופח באפיה כך שאפשר לשטח לשכבה דקה . יוצרים גם שולים מסביב ואופים בתנור שחומם מראש. ל180 מע' חצי אפיה בערך 10 דק .

הכנת התפוחים
בערך 5 תפוחים ואפשר חלק שיהיו אגסים (גם טעים) לקלף ולפרוס לריבועים (אםאתם עצלנים כמוני תתפסו משהוא שיפרוס לכם ויחתוך חחח אני נתתי לאחיינית שלי )
להוסיף חצי כוס סוכר
ו30 גר'חמאה
וכמובן מעט קינמון תמיד מוסיף מי שאוהב .
לבשל מעט ,את המיץ שהפירות מפרישים
שפכתי לכוס קיררתי והוספתי כף קורנפלור עירבבתי והחזרתי לסיר עם התפוחים המתבשלים עוד שתי דקות עיבוי . להוריד ולקרר .
מוציאים את העוגה אחרי שנאפה מעט
ומפזרים מעל את התפוחים
לאפות שוב עד שישחים מעט .
שמרתי חתיכה מהבצק ואפיתי כדי ליצור לי פירורים לפזר מעל העוגה
כמובן שאפשר ליצור שטרויזל אבל אני מעדיפה כך פיזרתי מעט אבקת סוכר מעל

למרנג לזילוף מעל
מחממים 4 חלבונים וכוס וחצי סוכר על בן מארי עד שהסוכר נמס . מעבירים להקצפה . ומזלפים מעל שכבת התפוחים .
צורבים מעט עםברנר .

פאי_תפוחים או עוגת תפוחים_מתכון של מגי נוני מרגלית
מגי מרגליתספר המתכונים של
מתכון של

מגי מרגלית

14 מתכונים