Share with:


חלבי

אופן הכנה

מתכון ראשון לשבועות (אחד מרבים) יוצא לדרך.
הקינוח מזכיר במרקם רפרפת/פלאן
הוא טעים ברמות, קטיפתי ומיוחד
הבסיס רק מוסיף לו טעם וטקסטורה פריכה,מה שיוצר שילוב טעמים מושלם.

לבסיס הפאי:
במעבד מזון נעבד יחד:
100 גרם חמאה קרה מאוד חתוכה לקוביות
חצי כוס אבקת סוכר
1 ביצה
כוס וחצי קמח
לעבד יחד עד לקבלת כדור בצק
להוריד לנייר אפייה מקומח ולרדד לעלה גדול יותר מקוטר התבנית(26)
להפוך את הבצק המרודד על התבנית,אין צורך בשימון,להדק היטב להוריד שאריות במידה ויש להכניס בינתיים למקפיא
ניתן להכין גם בתבנית רגילה בקוטר קטן יותר 24, לרפד מעט גם בדפנות ולצקת את המלית
התוצאה עוגה גבוהה יותר

למלית :
כוס חלב
1 שמנת מתוקה(250 מ"ל)
חצי כוס סוכר
1 סוכר וניל או כפית תמצית וניל
4 חלמונים
¼ כוס קורנפלור 35 גרם

בתוך סיר מביאים לכמעט רתיחה את החלב השמנת המתוקה והסוכר וניל
בקערה קטנה מערבבים חלמונים וקורנפלור
כשהחלב הגיע לסף רתיחה מעבירים כחצי כוס מהסיר לתוך החלמונים והקורנפלור ומערבבים היטב(השוואת טמפרטורה)
יוצקים את הבלילה לתוך הסיר חזרה ומערבבים היטב עד שמסמיך ממש מעט
מוציאים את הקלתית מהמקיא ויוצקים את התערובת
מעבירים לאפיה לתנור שחומם מראש ל 170° כ45 דקות
מוציאים כשהמרכז מעט רוטט
אם אתם לא רוצים שהחלק העליון יזהיב כסו מעל בתבנית חד פעמית טיפה גדולה יותר מקוטר הפאי.
בהצלחה אילנה טל

פאי/טארט וניל_מתכון של ירדנה ג'נאח
ירדנה ג'נאחספר המתכונים של
מתכון של

ירדנה ג'נאח

939 מתכונים