Share with:


בשרי

אופן הכנה

עוף ברוטב טעים ומיוחד של חצילים ועגבניות – מהמטבח הפרסי של עשירה הפרסייה

… גילה

3 חצילים [לא פחות!!!] ביינוניים, לקלוף זברה – (פס כן ופס לא) פורסים לפרוסות אורך בעובי של 1-1.5 ס”מ משהים במסננת עם מעט מלח לשעה…
אפשר לטגן את הפרוסות חצילים, ואפשר לרסס מעט שמן על נייר אפייה בתבנית התנור בתרסיס שמן ואופים בגריל התנור [סופג פחות שמן ונהדר] מניחים בצד.. לאחרונה – ניסיתי גם לחתוך לקוביות..לא כולם אצלי אוהבים חצילים, וכשהם בקוביות לא מורגש.

בינתיים, בסיר גדול ורחב, מזהיבים בצל גדול וקצוץ, חלקי עוף רצויים, מוסיפים מים חמים כדי כיסוי העוף.
ומתבלים: פפריקה מתוקה וחריפה, אב’ מרק בצל, אב’ מרק עוף, מעט כורכום, אב’ גריל עוף, 6 שיני שום או יותר מעוכות וקצוצות או פרוסות, מלח, פלפל, כוסברה יבשה טחונה.
כ-3-4 עגבניות בשלות פרוסות/קוביות
פלפל מתוק אדום, רצועות רחבות (לא חובה)

מסדרים את החצילים מעל העוף ומעל החציל פרוסות הפלפל והעגבניות, מביאים לרתיחה, ומנמיכים את הלהבה, מבשלים כשעה וחצי [אפשר גם בתנור..ואפילו טוב יותר….טעים משגע, להכין ליד אורז לבן/קוסקוס/פתיתים/תפוחי אדמה…..בהצלחה….תהנו.

עוף בחצילים מתכון מהמטבח הפרסי משודרג מעט בטעם גן-עדן…מצויין_מתכון של גילה כהן אבני – מאסטר מתכונים
גילה כהן-אבניספר המתכונים של
מתכון של

גילה כהן-אבני

116 מתכונים