Share with:


פרווה

אופן הכנה

עוגת תפוחים וקצפת עוגת שכבות עשירה לראש השנה של ninga אמא של נועה

***הכנתי את העוגה לערב החג, אעפ"י שלא הכנתי אותה מעולם לפני כן.
מה לאמר, ניצחון !!

העוגה הייתה יצוגית מאד ממש כמו שהבטחתן לי והטעם…. אין מילים.

לבצק:
2 ביצים מופרדות
2 כפות סוכר
2 כפות קמח תופח
מעט תמצית וניל
להקציף החלבונים עם הסוכר וכשהקצף חזק מערבבים עם החלמונים בזהירות עד קבלת בלילה הומוגנית.
משמנים תבנית עגולה [רצוי] 28 מ' יוצקים את הבלילה ואופים בחום בינוני עד הזהבה.

מלית:
5-6 תפוחים גרנד חמוצים, קלופים ונקיים מהליבות חתוכים גס, מניחים בסיר בישול ומוסיפים
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים או מיץ תפוזים
כפית מיץ לימון

מבשלים על להבה בינונית עד לריכוך ומועכים למחית עם מועך הפירה, עם הנוזלים.
חב' ג'לי לימון או מישמש, – מכינים לפי הוראות היצרן אך עם כוס מים אחת, כשהג'לי מתקרש מעט מערבבים עם רסק התפוחים ויוצקים על הבצק האפוי – מצננים היטב.

ציפוי הקצפת:
1-2שמנת מתוקה [אם רוצים פרווה יש להשתמש בריץ' [
שקית אינסטנט ווניל (80 גרם) 2 כפות סילאן (מנטרל את טעם הפרווה)

  • להקציף לקצף חזק ולמרוח מעל התפוחים
    -אפשר לקשט בצידי הקצפת עם אגוזים שבורים גס, פיקאן או שבבי שקדים מולבנים.

עוגת תפוחים וקצפת עוגת שכבות עשירה לראש השנה_מתכון של גילה כהן אבני – מאסטר מתכונים
גילה כהן-אבניספר המתכונים של
מתכון של

גילה כהן-אבני

120 מתכונים