Share with:


פרווה

אופן הכנה

עוגה קלה מאוד להכנה וטעימה ביותר …כדאי לאוהבי הפרג..תהנו.

מצרכים
4 ביצים שלמות + 2 כפות מי ברז + קורט מלח
כוס סוכר
1-2 שקיות ווניל
**להקציף יחד כמה דקות
יבשים:
כוס פרג טחון טרי (אפשר לשמור רק בהקפאה, אחרת הוא מר)
כוס קוקוס
כוס ו-1/4 קמח + כפית אבקת אפייה
גרידת לימון
שקית סוכר ווניל

2/3 כוסות שמן קנולה
כוס מיץ תפוזים (אני משתמשת בפריגת תפוזים קפוא)

לגנאש שוקולד
100 גרם שוקולד מריר
1/2 גביע שמנת מתוקה
קוקוס לציפוי

הוראות הכנה
בקערה גדולה מערבבים פרג, קוקוס, קמח, ווניל וגרידת לימון.
לקערת המיקסר מוסיפים לאחר הקצפת הביצים (מורידים מהירות) בזרימה דקה את השמן.
את תערובת הקמח מוסיפים לקצף לסירוגין עם מיץ התפוזים.

משמנים תבנית עגולה/סיר פלא או אינגליש-קייק, (אני מפזרת בתבנית המשומנת גם כפית סוכר ויוצקים לתוכן את בלילת העוגה.
אופים את העוגה בתנור חם ב-180 מעלות כ-40 דקות.

ציפוי של אמא בוצי:
בסיר קטן "קלחת" שופכים 3/4 כוס מים + 4-5 כפות סוכר, ממיסים ומוסיפים:
100 גרם שוקולד מריר +
4-5 כפות קקאו +
כפית שטוחה נס קפה (לא חובה)
ממיסים הכל יחד, מכבים להבה ומוסיפים כ-50 גרם נוטורינה או חמאה, וכפית שמן שמקנה ברק יפה, ממיסים ויוצקים על העוגה…תהנו

עוגת פרג פרווה_גילה כהן אבני
גילה כהן-אבניספר המתכונים של
מתכון של

גילה כהן-אבני

65 מתכונים