Share with:


פרווה

אופן הכנה

4 כוסות סולת
1/2 שקית אבקת אפיה
14 גרגרי מסטיקה ..אני כותשת עם כפית סוכר בעלי ומכתש
1סוכר וניל
1.1/4 כוסות סוכר
3/4 כוס שמן
1.3/4 כוס מיץ תפוזים … אם אין אפשר מים .
1 כף תמצית שקדים

לקישוט כ-30 שקדים … אצלי לא כל כך אוהבים עם שקדים. אז מפזרת שומשום

סירופ
2 כוסות סוכר
2 כוסות מים
מיץ מחצי לימון סחוט
3- טיפות תמצית שקדים …

הכנה
בקערה לשים סולת +אב' אפיה+ .מסטיקה+ .סוכר וניל +.וסוכר# .לערבב כל היבשים #.ולהוסיף ..שמן+.מיץ תפוזים +./ או מים .+.ותמצית שקדים לערבב עיסה אחידה ללא גושים #. אני הוספתי גם מעט גרידת תפוז #.היא נוזלית וזה בסדר למרוח את תחתית המגש. עדיף לא חד פעמי . עם 2 כפות טחינה גולמית . תבנית .35×30 . לשפוך עיסה לישר מעט כשהתנור מחומם מראש 175-180 תלוי בתנור אצלכם. לאפות .25-30 דק' עד הזהבה. ..אחרי 10 דק' להוציא לעשות חריצים 4 לאורך 7 באלכסון או אפשר ריבועים .שחכתי לפני אפיה .לתקוע שקדים .בעוגה או אחרי החיתוך ואז יש לכל מנה שקד
הכל בעוגה הזו. סירופ טמפרטורת החדר עוגה חמה .לשפוך מיד כשיוצאת מהתנור
אזהרה לא לאכול מיד זה כוויה .בפה

בהצלחה

לאה בוארון 💜💜💜💜

ספרה גלבלוז…עוגת סולת טריפוליטאית_מתכון של לאה בוארון
לאה בוארוןספר המתכונים של
מתכון של

לאה בוארון

50 מתכונים