Share with:


חלבי

אופן הכנה

תבנית 26
לבסיס:
225 גרם קראנץ' דגנים פריכים עם שוקולד
100 גרם חמאה מומסת
1/2 כוס אגוזים קלויים וקצוצים

הכנה:
מפוררים את הדגנים במעבד מזון לפירורים בינוניים.
מוסיפים את החמאה והאגוזים.
מהדקים לתחתית התבנית ומעבירים למקרר.
מצרכים למלית:
500 גרם גבינה לבנה למריחה 9%
1/2 כוס יוגורט
500 מ"ל שמנת מתוקה
פחית חלב מרוכז
שקית ג'לטין (14 גרם)
1/2 כוס מים
150 גרם שוקולד מריר קצוץ
150 גרם שוקולד לבן קצוץ

הכנה:
מערבבים את הגבינה, היוגורט והחלב המרוכז.
מקציפים את השמנת המתוקה עד לקצף יציב.
מקפלים את הקצפת לתערובת הגבינה.
ממיסים את הג'לטין עם המים ומעבירים למיקרו להמסה ועיבוי של כדקה בהפסקות. מוציאים, מערבבים היטב ומצננים מעט.
יוצקים את הג'לטין לתערובת ומערבבים.
מכניסים את השוקולדים לקעריות נפרדות וממיסים במיקרו.
מחלקים את תערובת הגבינה לשתי קערות, לאחת מעבירים את השוקולד המריר ולשניה את השוקולד הלבן ומערבבים עד לאיחוד מוחלט.
מוציאים את התבנית מהמקרר, מסדרים סביב השוליים שקף בקוטר התבנית ויוצקים על הבסיס את התערובות שחור לבן לסירוגין.
מיישרים עם פלטה קטנה את פני הקרם ומכניסים למקרר ללילה.
למחרת מפזרים מעל שוקולד מגורד לא חובה

עוגת מוס גבינה_מתכון של כרמלה שמואל
כרמלה שמואלספר המתכונים של
מתכון של

כרמלה שמואל

60 מתכונים