Share with:


חלבי

אופן הכנה

❤לתחתית העוגה
200 גרם עוגיות אוראו
50 גרם חמאה מומסת
כף שוקולד מגורד גס

❤למוס שוקולד מריר
150 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס שמנת מתוקה
2/3 כוס שמנת מתוקה 35% שומן
1 כפית אבקת ג’לטין
1 כף וחצי מים קרים

💖למוס שוקולד חלב
150 גרם שוקולד חלב
1/2 כוס שמנת
2/3 כוס שמנת מתוקה 35% שומן
1 כפית אבקת ג’לטין
1 כף וחצי מים קרים

❤למוס שוקולד לבן
150 גרם שוקולד לבן
1/2 כוס שמנת
2/3 כוס שמנת מתוקה 35% שומן
1 כפית אבקת ג’לטין
1 כף וחצי מים קרים

הבסיס:
מכניסים את עוגיות האוראו לתוך קערה של מעבד מזון וטוחנים עד לקבלת פירורים דקים. מוסיפים את החמאה המומסת וביחד עם השוןקולד, מעבדים שוב עד שמתקבלת תערובת פירורית ועיסה אחידה.
משטחים את התערובת לתוך תחתית תבנית קפיצית משומנת 20 ס”מ ומהדקים היטב באמצעות גב של כף.
מקפיאים עד שהמוס הראשון מוכן.
מכינים מוס שוקולד מריר: ב
קבערת זכוכית מוסיפים שוקולד מריר ו 1/2 כוס
מנת מתוקה. מניחים את הקערה מעל סיר עם מים רותחים, וממסים על אש נמוכה עד שכל השוקולד נמס לחלוטין. בינתיים ממסים ג’לטין במים קרים ונותנים לו להתנפח במשך כ 5 עד 10 דקות. מניחים את הג’לטין על אש נמוכה עד שהוא נמס ויוצקים אותו על תערובת השוקולד המומסת. נותנים לתערובת השוקולד להתקרר לחלוטין בטמפרטורת החדר
מקציפים את השמנת שנותרה כ- 2/3 כוס לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים תערובת השוקולד המומסת ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
יוצקים את מוס השוקולד מעל בסיס העוגה ומכניסים למקרר למשך כ- 15-20 דקות, עד שאתם מכינים את השכבה הבאה של מוסי השוקולד.

חוזרים על אותו שלב לכל שיכבה.
מכניסים למקפיא למינימום 8 שעות.
מחלצים עם סכין טבולה במים חמים.

עוגת טריקולד קליקים_מתכון של המטבח של תכלת
המטבח של תכלתספר המתכונים של
מתכון של

המטבח של תכלת

129 מתכונים