Share with:


חלבי

אופן הכנה

מצרכים לתחתית:
200 גר ביסקוויט פתי בר
100 גר עוגיות לוטוס
150 גר חמאה
2 כפות סוכר
100 גרם אגוזי מלך טחונים גס

מצרכים לעוגה:
1 שקית ג'לטין (14 גרם)
¾ כוס מים רותחים( 180 מ"ל)
2 שמנת מתוקה של השף הלבן( 500 מ"ל)
3 כפות אבקת סוכר
1 אינסטנט פודינג וניל
1 גביע ( 850 גרם) בלילה להכנת עוגת גבינה של "השף הלבן" – חדש

אופן הכנה:
מכינים את הבסיס:
טוחנים את הפתי בר ועוגיות הלוטוס לפירורים, בסיר קטן ממיסים חמאה עם 2 כפות סוכר ומוסיפים את העוגיות הטחונות ואת האגוזים הטחונים ומערבבים.
משטחים בתבנית עגולה כחצי מכמות הפירורים בשכבה אחידה ומהדקים היטב.
את החצי השני שומרים לפיזור מעל הגבינה.

מכינים את העוגה:
מערבבים את הג'לטין עם המים הרותחים עד להמסה,אם הוא אינו נמס לחלוטין, מחממים 10-20 שניות במיקרוגל ומערבבים שוב.

מקציפים את השמנת המתוקה ומוסיפים את אבקת הסוכר ואת פודינג הוניל
ממשיכים להקציף עד לקבלת קרם יציב.
שמים בקערה את תערובת הגבינה המוכנה
ומוסיפים את תמיסת הג'לטין ומערבבים.

מוסיפים בהדרגה את הקצפת ומקפלים לבלילה אחידה.

יוצקים את הבלילה לתבנית עם הפירורים בתחתית ומחליקים את פני העוגה.
מפזרים את יתרת הפירורים ומהדקים אותם קלות לפני העוגה ומעבירים למקרר ל־ 6 שעות לפחות.

* למי שאין את הבלילה המוכנה אז שמים: 500 גרם גבינה לבנה 5%
1 גביע גבינת שמנת נפוליאון בטעם טבעי
1/3 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל.
ואת שאר המצרכים מהמתכון

עוגת גבינה קרה
סוניה סאני בן הרושספר המתכונים של
מתכון של

סוניה סאני בן הרוש

91 מתכונים