מתכון /סיגלית ימיןעוגת בורקס תפוחי אדמה רוטב פטריות מצרכים ,12 גליונות בצק עלה פילו חמש תפוחי אדמה מבושלשני בצלים גדולים קצוץ שמן זית ,בערך רבע כוס אם צריך מוסיפים,חצי צרור פטרוזיליה ,קצוץביצה אחת שומשום תבלינים פלפל שחור מלח לפי הטעםאגוז מוסקאט מי שלא אוהבת לא חובהרוטב פטריות,קופסה פטריות בצל קצוץפלפל שחורפפריקה מתוקה כורכום אבקת עוף ומלחלפי הטעםכוס מיםשני כפות קמח גדושותאופן ההכנהאת התפוחי אדמה לשים בסיר לכסות במים לבשל עד שהתפוחי אדמה מתרככים בעזרת מזלג מועכים לפירה לטגן בצל עד אזהבה להוסיף לפירה, להוסיף את הפטרוזיליה ,תבלינים לפי הטעם מערבבים טועמים מוסיפים חלבון אחד ואת החלמון נשמור בצד להבריש אחר כך על הבורקס לוקחים תבנית עגולה אני השתמשתי בתבנית של ג׳חנון מוסיפים נייר אפיה משמינים את התחתית ומתחילים לסדר את עלה הפילו, משמנים כל עלה אם השוליים מחוץ לתבנית ומנכים אחד על השני עד שמסיימים את כל עלה הפילו שופכים פנימה את התפוחי אדמה מישרים סוגרים את הקצוות , מברשים חלמון מפזרים שומשוםלאפות על חום 180 מעלות 30דקות לבדוק כל אחת והתנור שלה להכין רוטבלטגן בצל אחד עד אזהבה להוסיף את הפטריות להנמיך את הגז להוסיף פלפל שחור פפריקה מתוקה כורכום ומלח אבקת עוף ,לפי הטעם ,כוס מים להרתיח להנמיך את הגז להוסיף שני כפות גדושות קמח מנופה לערבב שלא יהיו גושים ,בתיאבון
פורסם על ידי Sigalit Yamen ב- יום חמישי, 23 ביולי 2020
מצרכים ,
12 גליונות בצק עלה פילו
חמש תפוחי אדמה מבושל
שני בצלים גדולים קצוץ
שמן זית ,בערך רבע כוס אם צריך מוסיפים,
חצי צרור פטרוזיליה ,קצוץ
ביצה אחת
שומשום
תבלינים
פלפל שחור
מלח לפי הטעם
אגוז מוסקאט מי שלא אוהבת לא חובה
רוטב פטריות,
קופסה פטריות בצל קצוץ
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
כורכום
אבקת עוף
ומלח
לפי הטעם
כוס מים
שני כפות קמח גדושות
אופן ההכנה
את התפוחי אדמה לשים בסיר לכסות במים לבשל עד שהתפוחי אדמה מתרככים בעזרת מזלג מועכים לפירה
לטגן בצל עד
אזהבה להוסיף לפירה, להוסיף את הפטרוזיליה ,תבלינים לפי הטעם מערבבים טועמים מוסיפים חלבון אחד ואת החלמון נשמור בצד להבריש אחר כך על הבורקס לוקחים תבנית עגולה אני השתמשתי בתבנית של ג׳חנון מוסיפים נייר אפיה משמינים את התחתית ומתחילים לסדר את עלה הפילו, משמנים כל עלה אם השוליים מחוץ לתבנית ומנכים אחד על השני עד שמסיימים את כל עלה הפילו שופכים פנימה את התפוחי אדמה מישרים סוגרים את הקצוות , מברשים חלמון מפזרים שומשום
לאפות על חום 180 מעלות 30דקות לבדוק כל אחת והתנור שלה
להכין רוטב
לטגן בצל אחד עד אזהבה להוסיף את הפטריות להנמיך את הגז להוסיף פלפל שחור פפריקה מתוקה כורכום ומלח אבקת עוף ,לפי הטעם ,כוס מים להרתיח להנמיך את הגז להוסיף שני כפות גדושות קמח מנופה לערבב שלא יהיו גושים ,בתיאבון