Share with:


פרווה

אופן הכנה

‏מתכון /סיגלית ימיןעוגת בורקס ‏ ‏‏‏תפוחי אדמה רוטב פטריות ‏ ‏מצרכים ,12 גליונות בצק עלה פילו חמש ‏תפוחי אדמה מבושל‏שני בצלים גדולים קצוץ ‏שמן זית ,בערך ‏רבע כוס אם צריך מוסיפים,חצי ‏צרור פטרוזיליה ,קצוץביצה אחת ‏שומשום ‏‏תבלינים פלפל שחור מלח ‏לפי הטעםאגוז מוסקאט ‏מי שלא אוהבת לא חובהרוטב ‏פטריות,‏קופסה פטריות ‏בצל קצוץ‏פלפל שחור‏פפריקה מתוקה כורכום אבקת עוף ומלחלפי הטעםכוס מיםשני כפות קמח גדושות‏אופן ההכנה‏את התפוחי אדמה לשים בסיר ‏לכסות במים לבשל עד שהתפוחי אדמה מתרככים ‏בעזרת מזלג מועכים לפירה ‏לטגן בצל עד אזהבה ‏להוסיף לפירה, להוסיף ‏את הפטרוזיליה ,תבלינים לפי הטעם ‏מערבבים ‏ טועמים ‏מוסיפים חלבון אחד ‏ ‏ואת החלמון ‏נשמור בצד להבריש אחר כך על הבורקס ‏לוקחים תבנית עגולה אני השתמשתי בתבנית של ג׳חנון ‏מוסיפים נייר אפיה משמינים‏ ‏את התחתית ומתחילים לסדר ‏את עלה הפילו, משמנים כל עלה ‏אם ‏השוליים מחוץ לתבנית ומנכים אחד על השני ‏עד שמסיימים את כל עלה הפילו ‏שופכים פנימה את התפוחי אדמה ‏ ‏מישרים ‏סוגרים את הקצוות , ‏מברשים חלמון ‏מפזרים שומשום‏לאפות על חום 180 מעלות 30דקות ‏לבדוק ‏כל אחת והתנור שלה להכין רוטבלטגן בצל אחד עד אזהבה ‏להוסיף את הפטריות להנמיך את הגז להוסיף פלפל שחור ‏פפריקה מתוקה כורכום ומלח אבקת עוף ,לפי הטעם ,כוס מים להרתיח להנמיך את הגז להוסיף שני כפות גדושות קמח מנופה לערבב ‏שלא יהיו גושים ‏,בתיאבון

פורסם על ידי ‏‎Sigalit Yamen‎‏ ב- יום חמישי, 23 ביולי 2020

‏ ‏מצרכים ,
12 גליונות בצק עלה פילו
חמש ‏תפוחי אדמה מבושל
‏שני בצלים גדולים קצוץ ‏
שמן זית ,בערך ‏רבע כוס אם צריך מוסיפים,
חצי ‏צרור פטרוזיליה ,קצוץ
ביצה אחת
‏שומשום ‏

‏תבלינים
פלפל שחור
מלח ‏לפי הטעם
אגוז מוסקאט ‏מי שלא אוהבת לא חובה

רוטב ‏פטריות,
‏קופסה פטריות ‏בצל קצוץ
‏פלפל שחור
‏פפריקה מתוקה
כורכום
אבקת עוף
ומלח
לפי הטעם
כוס מים
שני כפות קמח גדושות

‏אופן ההכנה
‏את התפוחי אדמה לשים בסיר ‏לכסות במים לבשל עד שהתפוחי אדמה מתרככים ‏בעזרת מזלג מועכים לפירה
‏לטגן בצל עד
אזהבה ‏להוסיף לפירה, להוסיף ‏את הפטרוזיליה ,תבלינים לפי הטעם ‏מערבבים ‏ טועמים ‏מוסיפים חלבון אחד ‏ ‏ואת החלמון ‏נשמור בצד להבריש אחר כך על הבורקס ‏לוקחים תבנית עגולה אני השתמשתי בתבנית של ג׳חנון ‏מוסיפים נייר אפיה משמינים‏ ‏את התחתית ומתחילים לסדר ‏את עלה הפילו, משמנים כל עלה ‏אם ‏השוליים מחוץ לתבנית ומנכים אחד על השני ‏עד שמסיימים את כל עלה הפילו ‏שופכים פנימה את התפוחי אדמה ‏ ‏מישרים ‏סוגרים את הקצוות , ‏מברשים חלמון ‏מפזרים שומשום
‏לאפות על חום 180 מעלות 30דקות ‏לבדוק ‏כל אחת והתנור שלה

להכין רוטב
לטגן בצל אחד עד אזהבה ‏להוסיף את הפטריות להנמיך את הגז להוסיף פלפל שחור ‏פפריקה מתוקה כורכום ומלח אבקת עוף ,לפי הטעם ,כוס מים להרתיח להנמיך את הגז להוסיף שני כפות גדושות קמח מנופה לערבב ‏שלא יהיו גושים ‏,בתיאבון

מתכון כתוב + סרטון המחשה להכנת עוגת בורקס ‏ ‏‏‏תפוחי אדמה רוטב פטריות_מתכון של סיגלית ימין
סיגלית ימיןספר המתכונים של
מתכון של

סיגלית ימין

162 מתכונים