Share with:


חלבי

אופן הכנה

לבצק:
קמח לבן – 1/2 אריזת נייר – סה"כ (500 גרם)
שמרים יבשים – כף
1 ושליש כוסות מים פושרים.
שמן קנולה – 1/3 כוס
מלח – כפית שטוחה, לפי הטעם.
1 ביצה – Large
סוכר – כפית שטוחה

למילוי:
רסק עגבניות – 4 כפות כפות גדושות.
מים – 1/3 כוס
מלח – 1/2 כפית שטוחה, לפי הטעם.
פלפל שחור – קורט, לפי הטעם.
תבלין לפיצה – כפית או אורגנו – לפי הטעם.
פתיתי גבינה צהובה – שקית (200 גרם)
פלפל אדום – 1/2 יחידה בינונית חתוך לפלחים דקים.
פלפל ירוק – 1/2 יחידה בינונית חתוך לפלחים דקים.
פלפל צהוב – 1/2 יחידה בינונית חתוך לפלחים דקים.
עוגת פיצה
לציפוי:
שומשום – 4 כפות / לפי הטעם.
להגשה:
זיתים ירוקים נטולי גלעין – 10 יחידות/ לפי הטעם.

6-8 מנות מכל פיצה (סה"כ 2 פיצות).

הכנה:
1. בקערה לשים קמח ושמרים, לערבב ולהוסיף מים, שמן, מלח, ביצה וסוכר. ללוש לבצק נעים (כ- 5 דקות לישה ביד או במיקסר. הבצק צריך להיות רך וחלק) ולהניח בצד כשעה עד להכפלת הנפח.
2. להוריד את נפח הבצק וללוש מעט ולחלק את הבצק ל- 2 כדורים שווים.
3. לפתוח את כדורי בצק לעלה גדול בעובי של ס"מ.
4. להכין בקערה את רסק עהגבניות בתוספת שליש כוס מים, להוסיף תבלינים, לערבב ולמרוח על העלים.
5. לפזר חצי כמות הגבינה בכל עלה, לסדר במרכז את הגמבות, לגלגל בעדינות לרולדה, לעגל לצורת גלגל ולסגור את הקצוות.
6. לפזר קמח מעל הגלגל בנגיעות קטנות ולפזר סומסום מעל.
7. להכניס לתנור בחום של 200 מעלות למשך כ- 40 דקות.
8. לפני הגשה לשים זיתים ללא גלעין בחורים של גלגלי הפיצה.

עוגת פיצה
מרינה צ'א'רונובספר המתכונים של
מתכון של

מרינה צ'א'רונוב

77 מתכונים