Share with:


חלבי

אופן הכנה

1+3/4 כוסות קמח
1/2 כפית מלח
כפית סודה לשתייה
200 גר' חמאה (מורתחת עד לקבלת גוון זהוב.)
1/4 כוס מים קרים
3/4 כוס סוכר חום כהה
1/4 כוס סוכר לבן
כפית וחצי אבקת נס קפה נמס
1 ביצה
1 חלמון ביצה
100 גר' שוקולד מריר קצוץ (אני משתמשת בשוקולד צ'יפ מריר איכותי)

הכנה
1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות
2. בקערה בינונית, מנפים יחד את הקמח, המלח והסודה לשתייה. הניחו בצד.
3. בסיר בינוני ממיסים את החמאה על אש בינונית תוך כדי ערבוב (חשוב מאוד) עד להשחמה.
4. מעבירים את החמאה לקערה בינונית, מוסים את המים ומצננים מעט
5. מוסיפים את הסוכרים ואבקת הקפה ומערבבים ולאחר מכן את הביצים וטורפים היטב.
6. מוסיפים את החומרים היבשים.
7. מוסיפים את השוקולד ומקפלים אותו לתוך הבצק.
8. כדי לשבח את טעמן של העוגיות, רצוי בשלב זה להכניס את הבצק למקרר לכמה שעות.
9. בעזרת כף, מניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש למשך 12-14 דקות. מוציאים ומיניחים לעוגיות להצטנן מס' דקות לפני שמעבירים אותן לצנצנת.

עוגיות שוקולד צ'יפס
הילה סמוכה רשתיספר המתכונים של
מתכון של

הילה סמוכה רשתי

195 מתכונים