2 מתכונים לאותה העוגייה
הכוס היא כוס חד פעמי שתייה חמה
מתכון ראשון
מצרכים:
2.5 כוסות שומשום לבן לא קלוי
חצי כוס קמח
חצי חבילת מרגרינה – 100 רגם
חצי כוס מים – כוס רגילה
מתכון שני:
מצרכים:
3 כוסות שומשום לבן לא קלוי
2.5 כוסות קמח
1 כוס שמן- כוס רגילה
1 כוס מים – כוס רגילה
לסירופ:
2 כוסות מים
3 כוסות סוכר
1/2 כוס דבש מיץ מלימון אחד
הכנת הסירופ:
מכנסים לסיר מים וסוכר ומבשלים על אש קטנה, הסוכר נמס והתערובת שקופה, ממשכים לבשל עד שהסירופ מסמיך,
מסרים מהאש ומוסיפים את הדבש והלימון.
הכנת העוגיות שווה לשני המתכונים:
1. יוצרים בצק אחיד מכול המרכיבים.
2. נותנים לבצק מנוחה של שעה במקרר
3. את הבצק מרדדים למלבן דק , חותכים לריבועים ומקפלים לחצי פינה לפינה
4. מטגנים בשמן עמוק
5. מכנסים לסירופ ובתאבון.