Share with:


פרווה

אופן הכנה

אפשר לטגן או לאפות עבודה קשה אבל שווה

1/2 קג קמח מנופה
1/2 כוס שמן
1 חלמון
קורט מלח
1 כף מלח
3/4 כוס מים
1 סוכר וניל
2 כוסות קמח מנופה

לפיזור בן העלים מילוי:
2 כוסות שקדים נקיים מהקליפה
1 כוס סוכר
1 סוכר וניל
גרידת לימון
1 ביצה

ההכנה מערבבים יחד את כל חומרי הבצק ואת הקמח בהדרגה
לבצק נוח לעבודה לעטוף ולתת מנוחה כ15 דקות מחלקים הבצק ל10
חלקים ומרדדים כל חלק לעלה דק מפזרים מעט קמח ומקפלים
לרוחב 3 ס״מ ומרדדים שוב העלה המקופל חותכים בסכין מלבנים
ולהקפיד שצד העלים יהיה בשוליים מכינים המילוי טוחנים השקדים
ושאר החומרים לתערובת אחידה הרכבה לוקחים מלבן אחד ומניחים
כף מחומרי המילוי מורחים בשולי הבצק בחלבון וסוגרים יש להקפיד
לא ליסגור על העלים ליטבול מעט סוכר ולאפות
לחמם תנור על 180 מעלות כ20 דקות בהצלחה הלנה בן חמו

סוברס
הלנה בן-חמוספר המתכונים של
מתכון של

הלנה בן-חמו

125 מתכונים