Share with:


בשרי

אופן הכנה

פסטרמה

מצרכים :
קילו חזה הודו

למשרה :
2 כפות רוטב סויה
כף סוכר
כף מלח גס
כף פפריקה
כפית פלפל שחור גרוס
3 עלי דפנה
4 שיני שום פרוס
כוס מים רותחים

ההכנה :
את המלח והסוכר שמים בכוס מים רותחים ממיסים היטב ומצננים
את החזה הודו מניחים בתבנית צרה ויוצקים את המים שעורבבו
ואת התבלינים העלי דפנה והשום מפזרים מעל עוטפים בניילון נצמד,
שומרים במקרר למשך 24 שעות כל 6 שעות צריך להפוך את הנתח
מוצאים מהמקרר ומורחים ברוטב מניחים על רשת התנור
עם תבנית מתחת כדי שהנוזלים ירדו פנימה בתבנית שופכים 2 כוסות מים
התנור צריך להיות על 250 מעלות כ 5 דקות ומורידים ל150 מעלות
למשך שעה שלמה, , יש לתת לנתח הפסטרמה מנוחה לכמה רגעים
ואפשר לפרוס עם סכין חדה פרוסות דקות מומלץ לאכול חם
ואפשר לשמור במקרר עד 4 ימיים

רוטב :
2 כפות דבש
2 כפות סילאן
כף פפריקה
כף פלפל שחור גרוס
כפית שבבי צ'ילי

מערבבים הכל יחד ומורחים את מכל הצדדים היטב.

נקניק פסטרמה ביתי
ענת בויסוןספר המתכונים של
מתכון של

ענת בויסון

117 מתכונים