Share with:


בשרי

אופן הכנה

😉 קובה בורגול מבושלת ומטוגנת מתילי 🌿קרדיט למתכון: חמותי, נורית טובה ז"ל 🖤להכנת הבצק..3 כוסות בורגול דק ג'רישה לשטוף היטב במים ( אני משרה ומערבבת ושופכת כמעט עד הסוף.. לפחות פעמיים.. ככה יוצאות כל הקליפות שצפות... והלכלוכים )על הבורגול הרטוב מוסיפים.. 1 כוס סולת1 כוס קמח רגיל1 כפית כורכום1 כפית פלפל שחור1 כפית מלח2 כפות שמןללוש היטב לבצק רך. מעט רך מדי ולהניח בצד ל-10 דקות. הבצק מתקשה. לקרוץ חתיכות שוות כמו העיגולים בתמונה...לפתוח בידיים רטובות. למלא בבשר טחון שטוגן(מתכון מצ"ב); ולסגור בצורה של טיל בליסטי. יש ללחוץ חזק לאורכו בזמן הסגירה לשחרור אוויר כדי שלא ייפתח בזמן הבישול. גם אם קורה שנוצר חור... יש לקחת חתיכת בצק לשטח ולהדביק טלאי. בסיר רצוי רחב למלא מים ולהוסיף...מלח (1 כפית)פלפל שחור גרוס (חצי כפית) כורכום (1/2 כפית)ומעט שמן (למניעת הדבקות)להביא לרתיחה. רק בזמן רתיחה מכניסים כל פעם חלק מהקובות לבישול. הן צפות כמו "קניידלך" ברגע שמוכן. להעביר למסננת.לצנן היטב !!! כשקר... אני מקפיאה. כשרוצים קובה... מוציאים... למיקרוגלומטגנים על מעט שמן במחבת. (כמו חביתה)לא שמן עמוק... גם לא חצי עמוק. ממש מעט !!!מעדן. בהצלחה מתילי 🌿 ↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔להכנת הבשר... לטגן בצל קצוץ על מעט שמן קנולה. להוסיף 1 ק"ג בשר בקר טחון ולערבב כל הזמן... כך שייתפורר. לתבל... מלחפלפל שחור גרוס בהרטמעט אבקת מרק בטעם עוףומעט כורכוםניתן להוסיף... צימוקים וצנוברים (לא חובה)לטעום ולשפר טעמים. מוכן ... כשהבשר שינה את צבעו והנוזלים התאדו לחלוטין. 💥 יש לצנן לפני המילוי בבצק. אם הבשר חם... הבצק נקרע ונדבק.

פורסם על ידי ‏תילי טובה‏ ב- יום שבת, 18 ביולי 2020

מתילי 🌿

קרדיט למתכון: חמותי, נורית טובה ז"ל 🖤

להכנת הבצק..
3 כוסות בורגול דק ג'רישה לשטוף היטב במים
( אני משרה ומערבבת ושופכת כמעט עד הסוף.. לפחות פעמיים.. ככה יוצאות כל הקליפות שצפות… והלכלוכים )

על הבורגול הרטוב מוסיפים..
1 כוס סולת
1 כוס קמח רגיל
1 כפית כורכום
1 כפית פלפל שחור
1 כפית מלח
2 כפות שמן

ללוש היטב לבצק רך.
מעט רך מדי ולהניח בצד ל-10 דקות.
הבצק מתקשה.

לקרוץ חתיכות שוות כמו העיגולים בתמונה…
לפתוח בידיים רטובות. למלא בבשר טחון שטוגן
(מתכון מצ"ב); ולסגור בצורה של טיל בליסטי.
יש ללחוץ חזק לאורכו בזמן הסגירה לשחרור אוויר כדי שלא ייפתח בזמן הבישול.

גם אם קורה שנוצר חור… יש לקחת חתיכת בצק לשטח ולהדביק טלאי.

בסיר רצוי רחב למלא מים ולהוסיף…
מלח (1 כפית)
פלפל שחור גרוס (חצי כפית)
כורכום (1/2 כפית)
ומעט שמן (למניעת הדבקות)
להביא לרתיחה.

רק בזמן רתיחה מכניסים כל פעם חלק מהקובות לבישול. הן צפות כמו "קניידלך" ברגע שמוכן.
להעביר למסננת.

לצנן היטב !!!

כשקר… אני מקפיאה.
כשרוצים קובה… מוציאים… למיקרוגל
ומטגנים על מעט שמן במחבת. (כמו חביתה)
לא שמן עמוק… גם לא חצי עמוק. ממש מעט !!!

מעדן.

בהצלחה
מתילי 🌿

↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔

להכנת הבשר…
לטגן בצל קצוץ על מעט שמן קנולה.
להוסיף 1 ק"ג בשר בקר טחון ולערבב
כל הזמן… כך שייתפורר.

לתבל…
מלח
פלפל שחור גרוס
בהרט
מעט אבקת מרק בטעם עוף
ומעט כורכום
ניתן להוסיף… צימוקים וצנוברים (לא חובה)

לטעום ולשפר טעמים.
מוכן … כשהבשר שינה את צבעו והנוזלים התאדו לחלוטין.

💥 יש לצנן לפני המילוי בבצק.
אם הבשר חם… הבצק נקרע ונדבק.

מתכון כתוב + סרטון להכנת קובה בורגול מבושלת ומטוגנת_מתכון של תילי טובה
תילי טובהספר המתכונים של
מתכון של

תילי טובה

58 מתכונים