Share with:


צמחוני פרווה

אופן הכנה

כמות -13 יח'
מצרכים לבצק:
1 קילו קמח מנופה
2 כפות שמרים
2 כפות סוכר
כף מלח
כ 2 וחצי כוסות מים
וחצי כוס שמן

אופן ההכנה:
בקערה שמים את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח ומערבבים.
מוסיפים את המים בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק לא הרבה.
בסוף מוסיפים את השמן ולשים היטב לאיחוד של כל הבצק .
שמים להתפחה עד שמכפיל את נפחו ומורידים אויר עם ידיים משומנות ומחזירים להתפחה לעוד חצי שעה.
מחלקים את הבצק ל13 חתיכות ומגלגלים כל חתיכה ללחמניה ארוכה ,ולתת לזה לנוח 5 דקות.
לוקחים מחמאה ומחלקים ל13 חתיכות.
מועכים כל לחמניה לכל האורך ומפזרים חתיכה של מחמאה.
מגלגלים לצורת שבלול ומניחים להתפחה של עוד רבע שעה.
מועכים כל שבלול לצורת פיתה קטנה מפזרים מעל כף סוכר ומכניסים לגריל חשמלי משומן מעט רק לפעם הראשונה עד שזה משחים והופכים לצד השני להזהבה.
ככה לעשות עם כולם.
יוצא מעדן

משימנה-מעדן מרוקאי מתוק בגריל חשמלי
סוניה סאני בן הרושספר המתכונים של
מתכון של

סוניה סאני בן הרוש

91 מתכונים