Share with:


פרווה

אופן הכנה

ספינז' 1. להכין ראש עיסה כף שמרים יבשים+ כף סוכר+ כוס וחצי מים פושריםלערבב, לכסות, לתת לשמרים לתסוס לפחות 20 דק ואפשר עד 24 שעות (כמה שיותר) 2. בקערת המיקסר קילו קמח, כף שטוחה מלח, כף סוכר, כף ערק או יין לבן לערבב, ולהוסיף את עיסת השמרים, להוסיף עוד כוס וחצי מים פושרים או חלב, רבע כוס שמן, אפשר להוסיף גרידת תפוז, חצי כוס מיץ תפוז, ללוש הכל לבצק מאוד דביק ולכסות להתפחה מלאה.3. ללוש את הבצק עם ידיים משומנות מעט, להקציף כמה שיותר, לכסות להתפחה שניה.4. לשמן ידיים, לקרוץ כדורים, להניח על משטח משומן, לכסות ל 10 דקות.5. להכין סירופ: 3 כוסות סוכר, חצי כוס מיץ תפוזים, 2 כוסות מים, לערבב, לבשל על אש קטנה 20 דק.6. לשמן ידיים (קערה כוס מים+ חצי כוס שמן) להרטיב ידיים, לקרוץ חור ושוב להניח להם ל 10 דקות נוספות.לחמם שמן ל 160-170 מעלות, ולטגן.לטבול מייד בסירופ או בסוכר.

פורסם על ידי ‏תכלת אזולאי‏ ב- יום שלישי, 24 בדצמבר 2019

המטבח של תכלת – סדנאות לעוגות מרוקאיות,בישול ואפיה… טלפון : 0505878487

1. להכין ראש עיסה
כף שמרים יבשים+ כף סוכר+ כוס וחצי מים פושרים
לערבב, לכסות, לתת לשמרים לתסוס לפחות 20 דק ואפשר עד 24 שעות (כמה שיותר)
2. בקערת המיקסר קילו קמח, כף שטוחה מלח, כף סוכר, כף ערק או יין לבן לערבב, ולהוסיף את עיסת השמרים, להוסיף עוד כוס וחצי מים פושרים או חלב, רבע כוס שמן, אפשר להוסיף גרידת תפוז, חצי כוס מיץ תפוז, ללוש הכל לבצק מאוד דביק ולכסות להתפחה מלאה.
3. ללוש את הבצק עם ידיים משומנות מעט, להקציף כמה שיותר, לכסות להתפחה שניה.
4. לשמן ידיים, לקרוץ כדורים, להניח על משטח משומן, לכסות ל 10 דקות.
5. להכין סירופ: 3 כוסות סוכר, חצי כוס מיץ תפוזים, 2 כוסות מים, לערבב, לבשל על אש קטנה 20 דק.
6. לשמן ידיים (קערה כוס מים+ חצי כוס שמן)
להרטיב ידיים, לקרוץ חור ושוב להניח להם ל 10 דקות נוספות.
לחמם שמן ל 160-170 מעלות, ולטגן.
לטבול מייד בסירופ או בסוכר.

מתכוןמתכון