Share with:


בשרי

אופן הכנה

מצרכים
גזר 2-3 יח` קלופים ופרוסים באלכסון
3-4 תפוחי אדמה פרוסים דק דק
בצל – 2 יחידות גדולות -, פרוסים לעובי של 1/2 ס"מ
אורז יסמין קלאסי – 3 כוסות , או בסמטי מושרה שעה במים רותחים
שוק עוף – 8 יחידות – (1 ק"ג)
שומן כבש – 200 גרם, טחון גס (ישמש לאורך כל המתכון)
מלח – קורט, לפי הטעם
פלפל שחור – 1/2 כפית שטוחה
בהרט – כף שטוחה
שמן זית – 1/2 כוס – סה"כ 1/4 כוס לטיגון + 1/4 כוס לאורז

אופן הכנה
1. מחממים שמן (1/4 כוס) ומחצית מכמות שומן הכבש במחבת טפלון ומתחילים לטגן את העוף מכל הצדדים עד להזהבה. לתבל בקצת פלפל שחור, מלח ומעט בהרט. לכסות את המחבת במכסה ולהמשיך לטגן על אש נמוכה עד לריכוך מלא.
2. להוציא את העוף ולהניח בצד. להמשיך לטגן את הירקות לפי הסדר באותו שמן שקיבל את טעמי העוף והכבש (את הגזר, תפוחי האדמה ולבסוף את הבצל). הכל צריך להיות מושחם ורך (לא לשרוף את הבצל כי הוא עוד עובר בישול). בכל נגלה של ירקות לתבל עם מלח, פלפל ובהרט.
3. הרכבת המנה: לשמן סיר טפלון במרגרינה ולסדר שכבת ירקות. לפזר ביניהם מעט שומן כבש ולהניח את השוקיים על הירקות. לסנן את האורז מהמים, לתבל אותו במלח, פלפל ובהרט. להוסיף את שמן הזית (1/4 כוס לתיבול האורז), לשים לתוך האורז את שארית שומן הכבש ולהניח מעל העוף. להדק מעט בעזרת כף.
4. למזוג לתוך האורז מים רותחים עד לגובה של 2-3 ס"מ מעל האורז. לשים על האש הכי נמוכה בגז ולכסות את הסיר עם מכסה ששמנו מתחתיו מגבת מטבח כדי לשמור על האדים שלא ייצאו מהסיר. בשלב הזה, כל הירקות והעוף למעשה כבר מוכנים וכל מה שצריך זה שהאורז יתבשל.
5. לבדוק אחרי 20 דקות ואם לא מוכן – להמשיך לבשל עד שהאורז מתרכך ומוכן לאכילה.
6. להפוך מיד על צלחת שגדולה בקוטרה מהסיר ולאכול חם: להניח את הצלחת על הסיר, בעזרת שתי מגבות מטבח לאחוז את הסיר משני צידיו ולהפוך בזהירות.

מקלובה
עינת חנניהספר המתכונים של
מתכון של

עינת חנניה

148 מתכונים