Share with:


צמחוני טבעוני פרווה

אופן הכנה

כוס עדשים [להשרות במים לפחות שעתיים]
כוס וחצי אורז
2 או 3 בצלים פרוסים דק
שמן זית
פלפל שחור לפי הטעם
מלח
רבע כפית תבלין צ'ילי גרוס
כפית קינמון
כף אבקת מרק בטעם עוף

ההכנה:
לסנן את העדשים ולבשל בסיר קטן עם מים בלבד במשך 30 דקות בסיר מכוסה עד שהן מתרככות,לאחר מכן לסנן את העדשים ולהשאיר במסננת עד לשלב שיכנסו לסיר עם האורז
בסיר גדול ורחב לטגן את הבצלים בשמן קנולה
עד שהבצלים מזהיבים היטב
להוציא חלק גדול מהבצל המטוגן לקערית קטנה
את הבצל הנותר להמשיך לטגן ולהוסיף לסיר את האורז והתבלינים לטגן אותם מעט ולהוסיף את העדשים שבמסננת
לערבב ולהוסיף 3 כוסות מים רותחים,להביא לרתיחה,לכסות את הסיר ולהנמיך את האש ,לבשל 25 עד 30 דקות ולכבות,להשאיר את הסיר מכוסה עוד 5 דקות לאחר מכן להוריד את המכסה ובעזרת מזלג לפתוח את האורז
למזוג לצלחות ,לפזר בצל מטוגן רוטב שום ומטבוחה…

מג'דרה עדשים עם אורז
הלנה בן-חמוספר המתכונים של
מתכון של

הלנה בן-חמו

125 מתכונים