Share with:


חלבי

אופן הכנה

לבצק:
חצי קילו קמח לבן
כף שמרים יבשים
2 כוסות מים פושרים.
5 כפות שמן קנולה
כפית שטוחה סוכר
כפית שטוחה מלח

מאפה חצילים וגבינות

למלית:
חציל בינוני כ 330 גרם , חתוך לעיגולים (עם הקליפה)
6 כפות שמן קנולה לטיגון החצילים
2 עגבניות בינוניות חתוכות לפרוסות
100 גרם בולגרית 5% שומן מפוררת
200 גרם פתיתי גבינה צהובה
1 פלפל אדום חתוך לאצבעות
10כוסברה קצוצה
1/3 כפית שטוחה מלח / לפי הטעם
1/3 כפית שטוחה פלפל שחור / לפי הטעם
כפית שטוחה אורגנו מיובש /לפי הטעם

לציפוי:
1 ביצה Large טרופה
3 כפיות שומשום / לפי הטעם
3 כפיות זעתר / לפי הטעם
6 שיני שום כתושות
חצי כוס שמן זית

הכנה:
1. בקערה לשים את הקמח, השמרים, המים והשמן, לערבב, להוסיף את הסוכר והמלח, ללוש כ- 5 דקות ולשים בצד לשעה.
2. בינתיים לטגן את החצילים החתוכים לעיגולים עם הקליפה בשמן משני הצדדים ולהניח על נייר סופג.
3. להוריד את האוויר לבצק ולחלק ל- 2 כדורים שווים.
4. לרדד את הבצק לעלה בעובי של 2 ס"מ ולחתוך עם הסכין צמות מכל הכיוונים (כמו בתמונה השלישית).
5. במרכז לסדר את החצילים המטוגנים, לפזר את העגבניות, הגבינות, הפלפל האדום והכוסברה, ולתבל במלח, פלפל שחור ואורגנו.
6. לקלוע צמות כמו בתמונה ולהרים כלפי מעלה כל צמה (כל צמה היא מנה שחותחים).
7. למרוח את הביצה הטרופה על המאפה ולפזר את השומשום והזעתר.
8. לאפות בתנור בחום של 180 מעלות למשך כ- 30 דקות עד להזהבה.
9. לפני ההגשה כל עוד שהמאפה חם לערבב את שיני השום הכתושות בשמן הזית ולמרוח על המאפה מכל הכיוונים.
10. לחתוך כמו שחותכים פיצה ובתיאבון (:

מאפה חצילים וגבינות
מרינה צ'א'רונובספר המתכונים של
מתכון של

מרינה צ'א'רונוב

68 מתכונים