Share with:


פרווה

אופן הכנה

מצרכים:
3 כוסות קמח לבן (420 גרם)
כף שמרים יבשים
2 כפות מלאות סוכר
כוס מים חמימים (240 מ"ל)
רבע כוס שמן קנולה/זית
כפית מלח
תערובת שום: שליש כוס שמן זית + 2 כפיות שום כתוש + חצי כפית תבלין פטרוזיליה + שליש כפית מלח.
אופן הכנה:
-מערבבים את הקמח עם השמרים והסוכר. מוזגים 3/4 כוס מים ומערבבים לתערובת בצקית פירורית. מוסיפים את השמן ומערבבים. מוסיפים בהדרגה ולפי הצורך את המים שנותרו עד לקבלת בצק אחיד. לשים את הבצק ידנית או במיקסר עם וו לישה במשך כ-2 דקות. מוסיפים מלח וממשיכים ללוש 3-4 דקות נוספות (אם הבצק דביק – יש להוסיף מעט קמח. אם הבצק יבש- יש להוסיף מעט מים בהדרגה).
-מניחים את הבצק בקערה גדולה, מכסים במגבת ומתפיחים במקום חמים בבית במשך שעה-שעה וחצי, עד הכפלת הנפח (אם הבצק נדבק לקערה אפשר לשמן אותה קצת לפני).
-מרפדים תבנית עגולה בקוטר 24 בנייר אפיה. יוצרים מהבצק 7 כדורים שווים ומניחים בתבנית במרווחים קלים. מכסים במגבת ומתפיחים במשך 20 דקות.
-מחממים מראש את התנור ל180 מעלות (מומלץ לחמם כ-10 דקות מראש).
-מערבבים את תערובת השום: שליש כוס שמן זית, 2 כפיות שום כתוש, חצי כפית תבלין פטרוזיליה ושליש כפית מלח ויוצקים מעל הכדורים שני שליש מהתערובת. מכניסים לתנור החם ואופים במשך 30-35 דקות, עד להזהבה בחלק העליון.
-מוצאים מהתנור ומברישים את הלחם בשליש מכמות התערובת שנותרה. מניחים ללחם להתקרר ואוכלים..

מתכוןמתכון

לחם שום_מתכון של אבי אלמדוי – מאסטר מתכונים
אבי אלמדויספר המתכונים של
מתכון של

אבי אלמדוי

69 מתכונים