Share with:


פרווה

אופן הכנה

המתכון לבצק
3 כוסות קמח כוסמין לבן מתוצרת נפלאות/ סוגת
1 כף שמרים יבשים
1כף סוכר
1 כף שמן זית
כ-1+1/4 כוסות מים פושרים
1 כפית מלח

אופן ההכנה:
בקערת המיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים וסוכר ומתחילים לערבל במהירות איטית. מוסיפים שמן ומים בהדרגה.
מגבירים מהירות, מוסיפים מלח ולשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש. אם הבצק קשה ניתן להוסיף לו מעט מים.
משמנים מעט את הידיים, יוצרים מהבצק כדור ומניחים בקערה משומנת מעט. מכסים ומתפיחים כשעה.
מקמחים משטח עבודה.
מחלקים את הבצק ל-8 חלקים, מעצבים מכל חלק כדור וכל כדור מרדדים ומגלגלים לרצועה
ומכל 4 רצועות קולעים צמה של 4 ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן ומעל החלה שנוצרה מרססים מעט שמן ובמקביל בתוך כוס חד פעמים מדללים כף סילאן ומיים ומורחים מעל החלות
מחממים תנור ל-160 מעלות.
ואופים כ-10 דקות.
אחרי 10 דקות מתיזים שוב מעט שמן וממשיכים לאפות עוד כ-25 דקות, עד שהקרום מתקשה.
המתכון לקוח מתוך האתר של "נפלאות"
בשידרוג קל שלי…
בהצלחה ובתאבון למי שיכין את המתכון לכבוד שבת המלכה👑

חלות לשבת👑_מתכון של גלית נחמן- מאסטר מתכונים
גלית נחמןספר המתכונים של
מתכון של

גלית נחמן

47 מתכונים