Share with:


פרווה

אופן הכנה

במעבר חד מקולינריה איטלקית למעדן מרוקאי שבלעדיו השלחן המרוקאי חסר את האושר.
🇲🇦♥️🇲🇦♥️🇲🇦♥️לכבוד יום עצמאותה של מרוקו, מצרפת מתכון ותמונות לחם הפרנה הנהדר שלי.

אל תתעצלו, תכינו ותהנו.
1 קג קמח
2 כפות סוכר
1 כף מלח
2 כפות גרגירי שמרים יבשים
4 כפות שמן זית
3.5-4 כוסות מים חמימים.
2 כוסות קמח לריפוד הלחמניות אחרי תפיחה.

לערבב היטב את כל החומרים היבשים, ליצור גומה במרכז הקערה ולמזוג את המים והשמן תוך כדי ערבוב בקערת המקסר.

הבצק צריך לצאת דביק ורך, לא להתרגש.
להשאיר לתפיחה של כרבע שעה, ו"להעיר" את הבצק תוך כדי לישה קלה כעבור עשר דקות.

בסיום בתפיחה, להוריד את הבצק מהקערה אל משטח מקומח, לגלגל אותו בעדינות כנקניק ארוך, לחתוך פסי בצק ברוחב שתי אצבעות, ליצור פיתה ולהניח בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
בתום הכנת הפיתות, להמתין כעשר דקות ולהכניס לאפיה בחום 250 מעלות בין עשר לחמש עשרה דקות. תהנו מהתפיחה מול העיניים עד להזהבה. לא לשרוף את האושר הזה.

מתכוןמתכון

לחם פרנה באהבה, בחום, בפשטות, בטעמים של בית._מתכון  של מרים ששי – מאסטר מתכונים
מרים ששיספר המתכונים של
מתכון של

מרים ששי

15 מתכונים