Share with:


חלבי

אופן הכנה

לבנה ביתית, שטרם אכלתם כמותה – גילה כהן אבני

6 מיכלי יוגורט תנובה
מיכל שמנת חמוצה 9% – גודל רגיל
מיכל אשל או גיל – גודל רגיל
כף גדושה מלח גס
1/2 כפית צ’ילי יבש חריף [או יותר…]
[מדובר במיכלי הפלסטיק באריזתם המקוריים ככה, איך שהם… כשהם סגורים]

מעמידים בסיר רחב (סוטז') את המיכלים כפי שהם סגורים, וממלאים במים את הסיר בגובה 3/4 מהמיכלים, ומביאים לסף רתיחה (כ-18-20 דקות – זהירות המיכלים עלולים להתכווץ), מכבים את האש ומשאירים כפי שזה עד צינון.
מכניסים לחיתול גדול ומסננים במשך כ-1/2 שעה, אפשר להוסיף טעמים לפי בחירה]….אני שמה על חיתול בתוך קופסת טפראואר עם מיסננת, ובמקרר, ומידי פעם שופכת את המים הניגרים למטה, תלוי מה מידה קושי הלבנה אתם רוצים..]
*יש אפשרות, ללא הבישול ואז מעבירים לחיתול גדול, ולהניח מעל הכיור למשך 24 שעות…ואחר כך..פשוט להתענג..וזה אמיתי… ,
מערבבים את תוכן המיכלים בקערה עם המלח והצ'ילי ובמקרר לספיגת טעמים,
מגישים עם זילופי שמן זית

לבנה ביתית, שטרם אכלתם כמותה
גילה כהן-אבניספר המתכונים של
מתכון של

גילה כהן-אבני

70 מתכונים