Share with:


פרווה

אופן הכנה

מצרכים
1 קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס דבש
כף מלח
1 ביצה
חצי כוס שמן
2.5 כוסות מים פושרים
חופן צימוקים לפי הטעם

לזיגוג
1 ביצה
2 כפיות דבש

הכנה
בקערת המיקסר נלוש יחדיו קמח, סוכר, שמרים, מים וביצים עד לכדי איחוד.

נוסיף את המלח, הסוכר, הדבש והשמן ונמשיך ללוש כ-10 דקות. נוסיף את הצימוקים ונלוש עד להטמעה.

נכסה את הקערה במגבת ונניח להתפחה של חצי שעה.

לאחר התפחה, נחלק את הבצק ל-2 חלקים שווים, מכל חלק ניצור חלה עגולה: כל חלק מהבצק מחלקים ל-2 חלקים שווים, מגלגלים לנחשים ארוכים וקולעים זה סביב זה. סוגרים את 2 הקצוות לצורת עיגול ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

נניח את החלות על תבנית האפייה להתפחה נוספת של חצי שעה.

נחמם תנור ל-180 מעלות, נערבב את הביצה עם הדבש ונמרח את החלות לפני האפייה.

נכניס את החלות לתנור חם ונאפה כ-25 דקות, נוציא ונצנן את החלות

חלת דבש וצימוקים עגולה
הילה סמוכה רשתיספר המתכונים של
מתכון של

הילה סמוכה רשתי

195 מתכונים