המתכון הבסיסי לחלות טעימות מצורף אפשר להרטיב את הבצק עם מים ולגלגל בשומשום ויוצאת חלה נדירה עם קרום פציח וטעים שאי אפשר להפסיק לאכול … חלה קלועה 6 רצועות 140 גרם כל רצועה השיטה של הקליעה כזו : רצועה שנייה לסוף רצועה שנייה לאמצע ( בין 4 הנותרות) וכך חוזר על עצמו מכל צד .
חלות לשבת
בכוס גדולה :
4 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
להוסיף מים פושרים לערבב היטב כאשר השמרים מתחילים תסיסה להוסיף לקערית הבצק .
בקערת הבצק :
2 ק"ג קמח מנופה
2 כפות מלח בתחתית הקערית
10 כפות סוכר
כוס שמן חד פעמי להוסיף לקראת סוף הלישה מאוד חשוב לא מההתחלה .
בערך 800 מייל מים לפי הצורך, ללוש בצק נעים לא יבש .
להניח להתפחה יפה לא רושמת זמן מפני שזה משתנה כל פעם בגלל מזג אויר .
אחרי שהבצק תפח יפה , לשה פעם שנייה ומתפיחה שוב לא לקצר הליכים מאוד חשוב 2 התפחות .
מפרישה חלה ועושה לחמניות ,חלות.
מורחת ביצה ומפזרת שומשום.
190 מעלות בערך 20 -25 דק' משתנה לפי תנור להוציא ולהניח על רשת .
ב ה צ ל ח ה .