Share with:


פרווה

אופן הכנה

1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
חצי כוס סוכר
כוס שמן
2 ביצים
כף מלח
2.5 כוסות מים חמימים

אופן ההכנה
בקערת המיקסר מנפים את הקמח שמים את השמרים,סוכר מערבבים מוסיפים ביצים ושמן

מתחילים ללוש ובהדרגה מוסיפים את המים עד שהבצק נהיה אחיד ורך מוסיפים בסוף את המלח וממשיכים ללוש זמן הלישה הכולל צריך להיות לפחות 10 דקות.

מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים בערך שעה ואם רוצים לקצר את זמן ההתפחה מכניסים לתנור שחומם מראש בחום50 מעלות וכבוי.לאחר ההתפחה הראשונה לשים שוב ונותנים לבצק לתפוח פעם שנייה.מחלקים את הבצק
לשניים(אפשר יותר,אבל החלות יצאו קטנות יותר)קולעים צמה

מניחים בתבנית ונותנים להן לנוח 10 דקות בנתיים מחממים תנור ל-190 מברישים את החלות בביצה טרופה וכף סוכר עם כפית נס קפה זה עושה צבע נהדר לחלות.

מפזרים שומשום או פרג אני הוספתי גם עלי זעתר טריים מהגינה

חלות
חופית אלמקייסספר המתכונים של
מתכון של

חופית אלמקייס

122 מתכונים