Share with:


חלבי

אופן הכנה

לבצק :
500 גרם קמח
30 גרם שמרים
80 גרם סוכר
עד כוס חלב פושר
8 כפות שומן צמחי
חצי כפית מחוקה של מלח
מעט קליפת לימון מגורדת

למילוי :
פירורי לחם
1 וחצי ק"ג תפוחי עץ .
200 גרם סוכר
מעט קינמון
200 גרם חמאה או 100 גרם חמאה ו100 גרם מרגרינה .
בכל פרוסה כ 310 קלוריות

לנפות שני שליש מהקמח לתוך קערה . להכניס את השמרים המפוררים עם כפית סוכר וחצי כוס חלב לתוך גומה בקמח . לכסות במגבת ולהתפיח , לצקת את השמן לחלב ולערב עם הסוכר הנותר , המלח וקליפת הלימון .
ללוש היטב וכשהקמח מעלה בועות להוסיף את שליש הקמח . לרדד את הבצק , להניח על תבנית משומנת ולהשהות עד שיתפח כפליים ויהיה קל וגמיש .
למילוי : לחתוך תפוחי עץ קלופים לפרוסות עבות .
לפירורים : לערבב קמח , סוכר וקנמון . להוסיף שומן מומס , ללוש ולפורר לפירורים . לפזר אותם על הבצק , לכסות בתפוחי העץ ושוב לפזר פירורים מלמעלה .
לחמם את התנור מראש ולאפות 30 דקות בטמפרטורה של 210 מעלות.