Share with:


צמחוני

אופן הכנה

מצרכים:
2 כוסות גרגירי חומוס קלופים
כפית שטוחה א. סודה לשתייה
כפית מלח
מעט פלפל לבן
מיץ מלימון אחד טרי סחוט
3/4 כוס טחינה גולמית
כרבע כוס מים (לפעמים יש צורך בעוד מעט מים)

אופן ההכנה:
1. משרים את גרגירי החומוס עם א. סודה לשתייה לשעתיים לפחות, רצוי אפילו ללילה שלם.
שוטפים, מסננים ומקלפים אותם (בשלב זה הקליפה יוצאת בקלות).
2. מרתיחים את החומוס בסיר עם מים כשעה וחצי, עד לריכוך.
3.מסננים וטוחנים את החומוס במעבד מזון עד למרקם משחתי.
4. מוסיפים טחינה, מים לימון ומערבבים היטב.
5. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
* בשלב זה, אם יש צורך מוסיפים עוד מעט מים עד שמגיעים למרקם חלק אך סמיך

——————————
להכנת הפול:
מצרכים:
כוס וחצי פול מצרי קטן
6 כוסות מים רותחים
שן שום קתושה
כפית מלח
כף כמון
חצי כפית שטוחה פלפל שחור
כף שמן זית
מיץ מחצי לימון טרי

אופן ההכנה:
1. משרים את הפולים לשעתיים לפחות, רצוי ללילה שלם.
2. מבשלים את הפולים בסיר עם מים, שום, מלח, פלפל שחור וכמון כשעתיים על אש בינונית.
3. כשהפולים רכים ומוכנים מוסיפים כף שמן זית ומיץ מחצי לימון טרי

הצעות הגשה:
*מומלץ להגיש עם לימון, שמן זית וביצה קשה

וכמובן, לנגב עם פיתה חמה

חומוס עם פול
הילה סמוכה רשתיספר המתכונים של
מתכון של

הילה סמוכה רשתי

195 מתכונים