Share with:


חלבי

אופן הכנה

ברקוקש ( 2 מתכונים)_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

יש מי שאוהב אותו מתוק, ויש מי שאוהב מלוח, ויש מי שאוהב עם קינמון ופירות יבשים . ויש ים גירסאות.
בגירסת קוסקוס חלבי מתוק ומי שאוהב ורוצה יכול להוסיף פירות יבשים
במרוקו יש הנוהגים לעשות את ברקוקש במימונה או בפורים
לדעתי הוא טעים תמיד וגם מתאים לחג שבועות
אני נותן לכם כאן גירסה אחת ואני יודע שיש עוד המון גרסאות למנה .
*****מי שאוהב את הברקוקש רטוב יותר יוסיף עוד רויון ולא חייב להוסיף קינמון ופירות יבשים****

מצרכים:
50 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
1.5 כוסות מים פושרים
1.5 ליטר רויון
חצי כוס קמח
2 כפות שמן
מעט מלח
חצי כוס סוכר
2 חבילות קוסקוס ( השקיות שיש בחנות) – מי שרוצה שיעשה קוסקוס ביתי רגיל

דרך ההכנה:
1. בקערה מערבבים את הקוסקוס והקמח עם המים המלח, והשמן מערבבים ממש טוב.
2. בסיר קוסקוס מרתכים מים עם 2 עלי דפנה, ומעבירים את הקוסקוס שלנו לסיר המחורר בחלק העליון מעל לסיר של המים הרותכים.
3. מאדים את הקוסקוס כ 30 דקות , ולאחר 30 דקות מורדים את הקוסקוס ומערבבים אותו כדי לפתוח אותו מעט.
4. בסיר חדש שמים את רויון עם מעט מלח והסוכר ומרתכים.
5. כאשר הרויון חם מאוד מוספים את הקוסקוס המאודה ואת קוביות החמאה והקמח ומערבבים על אש קטנה עד שהחמאה נמסה כליל.
6. מעבירים לצלחות הגשה ומפזרים מעל קינמון וצימוקים ופירות יבשים או סוכר חום ומגישים.
הערה:
אפשר לעשות אותו דבר גם עם פתיתים.
עשים פתיתים ועושים את אותו התהליך כמו בקוסקוס מהרגע שמערבבים עם הרויון.
אתם מוזמנים לעלות כאן מתחת לפוסט הזה את המתכון שלכם לברקוקש ונשמר את זה

ברקוקש_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים
שף מיכה כלפהספר המתכונים של
מתכון של

שף מיכה כלפה

157 מתכונים