Share with:


פרווה

אופן הכנה

רכיבים:
1 קילו בצק עלים מופשר – מוצר קנוי

למילוי:
1/2 קילו תפוח אדמה קלופים חתוכים לקוביות
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כף סילאן

לציפוי:
1 ביצה טרופה
שומשום או קצח (לא חייב)

אביזרים:
תבנית תנור + נייר אפייה
תרסיס שמן

הכנה:
1. מכינים את המלית:
בסיר על אש בינונית מרתיחים את תפוחי האדמה עד להתרככות.
מסננים את המים של תפוחי האדמה, משאירים את תפוחי האדמה לצינון קל.
2. מעבירים את תפוחי האדמה לקערה ומועכים לפירה.
מוסיפים את שאר מרכיבי התיבול ומערבבים טוב טוב לעיסה אחידה.
3. מכינים את "הקוראסונים":
פורסים יריעה מחצי כמות הבצק וחותכים למשולשים בגודל שרוצים.
4. באמצע כל משולש מניחים כף נדיבה מהמילוי של תפוחי האדמה.
ומקפלים כל משולש מהחלק השפיצי העליון לכיוון החלק התחתון הרחב ויוצרים צורה של קוראסון (כמו בתמונה)
5. על תבנית תנור עם נייר אפייה מרססים קלות עם תרסיס שמן ומניחים את המאפים בצורה מסודרת.
6. חוזרים אל פעולות החיתוך, המילוי והגלגול עם כמות הבצק השנייה, ומניחים בתבנית התנור.
7. מורחים על הבצק את הציפוי של הביצה הטרופה ומפזרים קצת שומשום או קצח (לא חייב).
8. מחממים את התנור מראש ל-200 מעלות, ומכיניסים לאפייה כ-15-20 דקות, עד שהבצק מזהיב טוב ומוכן. מוציאים ומצננים….

בורקס סטייל קוראסון במילוי תפוח אדמה
בקי אוסגיספר המתכונים של
מתכון של

בקי אוסגי

130 מתכונים