Share with:


בשרי

אופן הכנה

כשהייתי בפעם הראשונה בשנות ה 80 באיטליה נכנסתי לאחת המסעדות הזמנתי בולונז האמת קצת התבאסתי לרגע כי מה שהזמנתי לא דומה למה שהייתי רגילה בבית בולונז בצבע אדום בנוסח ישראל .

מצרכים – בישול ארוך

500 גרם פסטה איכותית- מוכן לפי הוראות היצרן
750 גרם בשר בקר עם שומן ( השומן חשוב לבישול )
2 גבעולי סלרי עם העלים – קצוץ
1 בצל סגול גדול- קצוץ
5 גבעולי טימין – רק העלים
1 צרור בזיליקום – רק העלים
1/2 פלפל חריף – קצוץ
2 שיני שום כתושות
3 גבעולי נענע
1 כף גדושה רסק עגבניות
3 עגבניות – עדיף עגבניות תמר – מגורדות
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית שבבי צ'ילי
5 כפות שמן זית
1 כוס מים
מלח

אופן ההכנה –

בסיר עמוק מחממים שמן זית מטגנים את הבצל להזהבה מוסיפים את הגזר ,הסלרי , פלפל חריף מטגנים 2- 3 דקות .
מוסיפים את הבשר מערבבים 5 דקות לערך שהבשר יהיה מפורר ולא גוש אחד , בקערה מערבבים רסק עגבניות עם עגבניות טריות , מים , תבלינים ושום מערבבים היטב .
מבשלים על להבה גבוהה עד לרתיחה מנמיכים ומבשלים שעתיים ,מוסיפים את עלי הטימין ,עלי הנענע והבזיליקום מערבבים ומבשלים עוד שעה .
מסדרים בתחתית צלחת ההגשה ומעל מוזגים את רוטב בולונז .

בולונז איטלקי אמיתי
ענת בויסוןספר המתכונים של
מתכון של

ענת בויסון

117 מתכונים