Share with:


בשרי

אופן הכנה

באחש - תבשיל אורז בוכרי עם בשר ומלא מלא ירוקים!קישור למתכון בתגובה הראשונה.

פורסם על ידי ‏‎Tzufit Cohen‎‏ ב- יום ראשון, 17 במאי 2020

אשמח שתעקבו גם באינסטגרם
https://www.instagram.com/p/CAP8-FKgV-2/…Tzufit Cohen

אז החלטתי שאני מכינה באחש.
למי שלא יודע באחש הוא מאכל מהעדה הבוכרית ( אני לא בוכרית אז מה?!), תבשיל של אורז עגול עם בשר קצוץ, שומן כבש ומלא מלא ירק ( פטרוזילה, כוסברה , שמיר ונענע) ..מאכל כל כך פשוט שאין סיבה לא להכין בבית. בחיים לא הכנתי באחש, אבל הבנתי שהמאכל הזה דורש בישול ארוך וכל השאר זה רק תוספות וקישוטים. כדי להכין באחש תצטיידו בסבלנות כי הבישול הארוך זה החלק הכי מורכב במנה הזו וזה מה שעושה את זה כל כך טעים. ניתן להוסיף לסיר החמין לבישול איטי של לילה או ללכת על הגרסה הקצרה ולהכניס את כל האושר הזה לשקית קוקי קשורה היטב שתתבשל באיטיות בסיר עם מים כ 3 שעות…
שווה כל שניה של המתנה⚘

אופן ההכנה 

לקערה אני מוסיפה קוביות קטנות של  בשר צלעות (מס.2)-חצי ק'ג, 2 כוסות אורז עגול -לא שטוף

חבילת שמיר קצוץ, חבילת כוסברה קצוצה, חבילת פטרוזיליה קצוצה וחצי חבילת נענע קצוצה. מוסיפה 2 בצלים גדולים קצוצים דק.

מומלץ להוסיף גם מעט שומן כבש שנחתך לקוביות קטנות שטוגן מעט מראש.

מערבבת היטב את כל המצרכים עם חצי כוס שמן, כף מלח ופלפל שחור לפי הטעם. וזהו!!

מכניסה לשקית קוקי , קושרת ומבשל בתוך סיר עם מים כ3 שעות לפחות!

כעבור 3 שעות להוציא ולהעביר לצלחת הגשה. תתכוננו להתמכר!

מתכוןמתכון

באחש – תבשיל אורז בוכרי עם בשר ומלא מלא ירוקים
צופית כהןספר המתכונים של
מתכון של

צופית כהן

13 מתכונים