Share with:


כשר לפסח בשרי

אופן הכנה

מרכיבים:
קילו וחצי בשר ראש,
350 גרם חומוס ,
5 פלפלים מרוקאים אדומים יבשים חריפים (לרוקן גרעינים) ,
ראש שום שלם מקולף,
חבילת כוסברה ,
כפית גדושה פפריקה מתוקה,
חצי כפית פלפל שחור גרוס,
כפית גדושה כמון,
חצי כפית כורכום,
כפית מלח,
3 כפות שמן,
4 כוסות מים רותחים. הוראות הכנה:
משרים תחומוס בקערה מלאה במים למהלך הלילה.
בסיר רחב על להבה בינונית מחממים את השמן ומוסיפים תבשר וצורבים תבשר מכל צד..ולזה מוסיפים תמים הרותחים ומביאים לרתיחה מנמיחים להבה וממתנים שעה
לאחר שעה מוציאים את הבשר מהסיר (לא לזרוק את הנוזלים לשמור בכוס בצד)ממתינם שהבשר יתקרר מעט ,חותכים לקוביות קטנות ומניחים תבשר בצד. (לא זורקים את השומן רובו נמס בבישול ומגוון טעם של חמאה)
מכניסים לסיר הרחב את גרגירי החומוס שהושרו כל הלילה ואת קוביות הבשר יפות וחתוכות זורקים 5 פלפלים חריפים מרוקאים אדומים ואת כל שיני השום.
לתוך הסיר מסננים את הנוזל שהשארנו בכוס בצד לתוך החומוס והבשר ומניחים הכל על להבה בינונית ומביאים לרתיחה.
כשהתבשיל מגיע לרתיחה מוסיפים כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית כורכום, חצי כפית פלפל שחור גרוס, כפית מלח,כפית גדושה כמון.מערבבים בעדינות ומחדירים תתיבול😇מנמיכים תלהבה ומבשלים שעתיים עד שהבשר רך.מנערים תסיר מידי פעם על מנת שהרוטב יתמזג בבשר לאחר מכן קוצצים תכוסברה דק דק מוסיפים לסיר בצורה אחידה ומכבים לאחר 3 דקות .

מושלם🔥🔥🔥🔥🔥