עוגת שוקולד עשירה ללא גלוטן._מתכון של צופית בן יוסף – מאסטר מתכונים

  כוס וחצי שיבולת שועל טחונה דק. 2 כפות קוקוס. כוס וחצי קמח שקדים 200 גרם שוקולד מריר. כף קקאו מעורבב במים חמים חצי כוס שמן 3 ביצים תמצית וניל שקית וחצי אבקת אפיה. כוס סוכר לערבב את היבשים, להקציף ביצים עם סוכר ולהוסיף שאר הנוזלים להמיס 100 גרם שוקולד עם מעט שמן ולהוסיף לנוזלים […]

פשטידה טעימה ומיוחדת_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

  1 חבילה פטרוזיליה 1 חבילה כוסברה 1 שמיר חצי חבילה נענע 1 חבילה בצל ירוק מעט סלרי 6ביצים 2כפות קמח מעט אפיה או סודה לשתייה 3תפוחי אדמה מבושלים כוס אפונה ירוקה 2גזר מגורד מעט כורכום לשמן ומעט לתערובת מלח פלפל שחור לפי הטעם חצי כפית כמון חצי כפית פפריקה מתוקה אופן ההכנה: 1.לערבב הכל […]

קיגל / קוגל_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

  מתכון אחד מרשימה מאוד גדולה של מתכונים למוצר הזה. שם נוסף שלו זה פשטידת איטריות עושים בסיר ג'חנון או תבנית 24 מצרכים למתכון: 400 גרם איטריות רחבות. 6 ביצים 1 כוס שמן קנולה 2 וחצי כוסות סוכר לבן או חום. 1 כף קינמון 4 כפיות שטוחות של פלפל שחור 3 תפוחי גרנד סמיית ( […]

אומלט מרוקאי ( במרוקאית למגינה )_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

  מצרכים: 3 תפוחי אדמה רצוי אדומים. 6 ביצים. 1 גזר (אפשר גם בלי ) 1 פלפל חריף ירוק ( למי שרוצה חריף) רבע צרור פטרוזיליה. רבע צרור כוסברה. רק את העלים. ללא הגבעול. חצי כפית כורכום. רבע כפית פלפל לבן. חצי כפית מלח. חצי כפית אבקת מרק עוף. סחיטה מלימון חמוץ. 3/4 כוס חד […]

אוזני המן (2 מתכונים)_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

בבקשה להדק את הקצוות של אוזני ההמן עם חלבון ביצה ולהדק חזק למילוי: שוקולד, ממרח חלבה, ממרח תמרים, מחית פרג, ריבות, ממרח לוטוס, ממרח אגוזים ועוד… מצרכים: 600 גרם קמח רגיל מנופה 200 גרם אבקת סוכר 4 חלמונים 1 שקית אבקת אפיה 400 גרם חמאה בטמפרטורת חדר גרדה מחצי לימון 2 כפות מיץ תפוזים להכין […]

לחמניות ללא גלוטן כשרות לפסח (2 מתכונים)_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

2 מתכונים ללחמניות ללא גלוטן כשרות לפסח אין בו שום רכיב של דגן וגם השמרים שיש בו הם עשויים מכימיקליים. ולכן הוא לא חמץ. מומלץ לעשות אותם ארוכות מתכון ראשון – 1 1 כוס קמח תפוחי אדמה 1 כוס קמח מצה דק לעוגות 1 כוס קמח שמרים דק דק כשר לפסח 1 שקית אפיה 2 […]

עוגה שוקולד קלה להכנה_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

המתכון בכוסות ולא בגרמים…חחחח את התערובת אפשר ליצוק לכל מני תבניות בכל הצורות תבנית 24 מצרכים: 3 כוסות קמח תופח חצי כוס סוכר לבן 1 כוס סוכר חום 2 כפות רום 1 כפית סודה לשתייה או 1 אבקת אפייה 1.1/4 כוס מים /חלב / מיץ תפוזים 1 כוס שמן 6 כפות שוקולית 5 ביצים 1/4 […]

קציצות חזה עוף_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

את המתכון קיבלתי מחברתי הבשלנית האלופה ירדנה ג'נאח ישר אלכם. קציצות חזה עוף 🙂 מצרכים: 1/2 ק"ג חזה עוף טחון (שניצל ) צרור פטרוזיליה, צרור כוסברה, 1 בצל גדול, 2 ביצים, 2 תפוחי אדמה , 1/2 כוס פירורי לחם, 1 חלבון (את החלמון לשמור בצד ) 1/4 כפית כורכום, 1/4כפית בהרט. מלח לפי הטעם אופן […]

עוף עם זיתים ולימון_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

דז׳אז׳ מעא זיתון וח׳מאד. בבית מרוקאי כשאומרים טאג׳ין , מתכוונים לסיר, תבשיל, או קדרה. הכנה קלה מאד.. בישול ממושך וארוך ** אפשר לעשות גם עם סיר חרס שנכנס לתנור מצרכים: כרעים ושוקי עוף כמספר הסועדים 300-400 גרם זיתים גדולים מבוקעים, מגולענים. 1 בצל סגול גדול 1 לימון כף מרק עוף כפית כורכום 3/4 כוס מים […]

דג מרוקאי בסגנון השף מיכה כלפה_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

  אפשר סלמון, טונה , לברק, גמבור, דניס, פרידה, אמנון, לוקוס. אנטייאס, בורי ועוד….. רכיבי המתכון: 1 קילו דג חתוך לחלקים 1 כף מיץ לימון טרי מלח לפי הטעם כף אבקת פפריקה אדומה רבע כוס שמן רבע כפית כורכום 4 פלפלים אדומים יבשים קטנים לאוהבי החריף…אפשרי להוסיף אחד או שני פלפלים ירוקים 1 גמבה אדומה […]

מרק סולת צפון אפריקאי / לחשו_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

למי אין דמעות בעניים כשהוא רואה את המרק הזה? כשאני מכין או טועם את המרק הזה אני נזכר ישר בילדות שלי בחורף כשהאבא האלג'ירי שלי היה מכין לנו את המרק הזה כשחזרנו מבית הספר, אבא זה בשבילך באהבה גדולה מצרכים: 1כוס סולת חצי כפית כורכום 1 פלפל שאטה יבש 5 שיני שום כתושות 2 ליטר […]

מרק פולים יבשים מרוקאי ( לבסארה דאל פול )_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

את המרק נהוג היה לאכול במרוקו בסוכות ואוכלים עם לחם של בית או מי שרוצא בפסח אז עם מצות שבורות מצרכים: 1. קילו של פולים יבשים גדולים שהושרו יומיים קודם והמיים הוחלפו מספר פעמים 2. מלח 2 כפיות 3. 3 כפיות גדושות של מרק עוף מומסות בכוס מים חמים 4. כורכום חצי כפית 5. פלפל […]

סופריטו בשר ותפו"א_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

במקור התבשיל אמור להתבשל כשעתיים וחצי על הגז בבישול איטי ובלי כמעט נוזלים אבל אני קיצרתי תהליכים והרתחתי מראש את הבשר(נתח מס' 5) בסיר לחץ מתכון פצצה שקיבלתי מחברה אלופה חופית אלמקייס מצרכים: 1 נתח צלי בשר מס' 5 שהורתח מראש בסיר לחץ עם עלי דפנה ופלפל אנגלי(לא חייב להשתמש בכל הכמות) 4 תפו"א בינוניים […]

בשר עם חרשוף_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

  יש מתכונים שהם נוסטלגיה וזה אחד מהם, תספרו לי על זיכרון וטעם מהבית שלכם לתבשיל הזה . חברים בחורף הוא טרי בשוק !!!! את החרשוף מוצאים בחורף בשווקים המון עבודה על הקילוף וחייב כפפות לידיים כי אם לא הידיים משחירות, אבל שווה כל דקה, חשוב לקנות את החרשוף רק בעונה. אפשר עם קציצות דגים […]

קציצות טוניסאיות- "בולאט", מאחשי / מפרום_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

ויש מי שיקרא לזה מפרום . 7 קציצות –בולאט בערך מצרכים: 7 תפו"א בינוניים 250 גרם בשר טחון ( ניתן לערבב בקר ,הודו ועוף.) 1/2 צרור פטרוזיליה קצוץ דק דק 1/2 צרור כוסברה קצוצה דק דק 2 בצלים בינוניים קצוצים דק מאוד 2 פרוסות לחם – רק הפנים (הלבן של הלחם) מושרה במים ( בפסח […]

תחתיות ארטישוק ממולאות_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

כמה כיף שיש סיר כזה על שולחן החג אם נשאר בשר עושים כדורי בשר ומכניסים גם לסיר עם הרוטב מי שרוצה יכול להוסיף מעט אורז מוכן לתערובת הבשר. מי שרוצה יכול את הקציצה לצפות בקמח ואחר כך בביצה ואז לטגן בשמן עמוק ואז לבשל בסיר עם הרוטב …אפשר גם כך. אני בחרתי לא לטגן מצרכים: […]

כרוב ממולא_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

אפשר גם צמחוני עם מילוי של אורז עם עדשים או בורגול וירקות מוקפצים מצרכים למילוי: 1 כרוב גדול 500 גרם בשר טחון 1 כוס אורז חצי מבושל או 1 כוס בורגול שעבר השריה במים 1 בצל גדול קצוץ מעט צנוברים קלוים מעט בצל ירוק קצוץ או כוסברה קצוצה מלח ופלפל חצי כפית בהרט אופן הכנת […]

תבשיל שקדי עגל_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

  אין טעים מזה!! מתכון פצצה שקיבלתי מחברה אלופה חופית אלמקייס מצרכים: בערך חצי קילו שקדי עגל (לא שקלתי) חתוכים לקוביות פלפל אדום 7-8 שיני שום 4 פלפלים יבשים צרור כוסברה פלפל צ'ומה אופן ההכנה: **** השקדים מגיעים מהקצב מלוחים מאודדדד לכן איןןן להוסיף לתבשיל מלח בכללל*** 1. להשרות את השקדים במים קרים וקרח בערך […]

קוסקוס ביתי כמו פעם … קוסקוס אמיתי של אבא יונה כלפה_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

ירדתי לשדרות בדרום לצלם את יונה כלפה עושה קוסקוס אלג'רי , מתכון לקוסקוס אמיתי של אבא יונה המצרכים לקוסקוס: 1 קילו סולת חצי כוס שמן… ליטר מים (מים מהברז) כף שטוחה של מלח כף גדושה של מרק עוף מצרכים למרק: 4 גזרים חצי כרוב חתוך לקוביות גדולות. מי שאוהב אז כרוב שלם חתוך 1 סלרי […]

ערייאס אורגינל_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

הכמות מספיקה ל-10 חצאי פיתות לא צריך לבשל את הבשר לפני שמכנסים לפיתה!!! מצרכים: חצי קילו בשר בקר או כבש טחון בצל קצוץ דק חופן פטרוזליה קצוצה מלח לפי הטעם חצי כף פלפל שחור גרוס חצי כף תבלין ראס אל חנות כפית פפריקה 50 גרם צנוברים קלוים אופן ההכנה: 1. לערבב הכל עם מעט שמן […]

שווארמה ביתית_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

  קודם כל הקדמה – שווארמה הודו או פרגיות עוף. אפשר גם חזה עוף למי שרוצה.. הפעם השתמשתי בפרגיות והטעם אלוהי! אפשר לעשות בפחיות קטנות יותר כמנה אישית. הפחית פתוחה משני הכיוונים ואין בעיה איתה בתנור. מצרכים: 1קילו בשר שווארמה / פרגיות פחית שימורים רקה נייר כסף מעט מלח מעט פלפל מעט תבלין למעורב. קארי […]

אסאדו עם בצל וערמונים, אפשר גם עם כבש_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

מתכון פצצה שקיבלתי מחברה אלופה חופית אלמקייס הבישול בסיר לחץ מקצר משמעותית את זמן הבישול,זהו נתח המתאים לבישול איטי. (ישנה אפשרות לסגור את הנתחים ע"י טיגון קל משני הצדדים אבל אז יקח לבשר להתבשל כ-3 שעות) מצרכים: נתח אסאדו ללא עצם(אפשר עם) 4 בצלים גדולים חתוכים לרצועות שקית ערמונים מוכנים 3-4 עלי דפנה 4-5 גרגירי […]

מאפה משולש במילוי בשר ופטריות_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

מצרכים לבצק: קילו קמח מנופה 1/4 שמן זמן זית כוס כף מלח 3 כפות סוכר 35 גרם שימרית (אבקה) 3 וחצי כוסות מים פושרים / חמימים תערובת הבשר: 600 גרם בשר בקר טחון 200 גרם פטריות שמפניון 2 בצלים גדולים 3 שיני שום 2 עגבניות מגורדות 2 כפות רסק עגבניות 3 כפות שמן כף פפריקה […]

מאפה פילו במילוי גבינות קראנצ'י וטעים בטירוף😋_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

  מרכיבים: חבילה של דפי פילו גביע גבינה לבנה גביע קוטג' 150 גר גבינה בולגרית מעודנת 100 גר גבינה צהובה מגורדת גבינת טוב טעם 2 ביצים 3 כפות קמח מלח לפי הטעם פלפל שחור אופן ההכנה: 1. בקערה לערבב את כל חומרי המילוי- גבינות,2 ביצים,קמח ומלח פלפל. 2. במשטח עבודה להניח נייר אפייה לקחת דף […]

רוגלך – אבל אפשר לעשות גם קוראסון_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

1 קילו קמח לבן… 50 גרם שימרית 200 גרם חמאה / מחמאה / מרגרינה מזולה 250 מ"ל חלב / מיץ תפוזים 4 ביצים כפית של גרדת לימון 200 גרם סוכר 1 כפית תמצית או משחת וניל 1/2 כפית מלח למלית: 750 גרם ממרח שוקולד נוטלה 150 גרם עוגיות חמאה טחונות במעבד מזון 1 כף קורנפלור […]

מאפינס וניל_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

מצרכים: 230 גרם סוכר 150 גרם חמאה + 2כפות שמן קנולה כף תמצית וניל 2 ביצים גודל לארג' 400 גרם קמח תופח 330 מ"ל ריוויון 50 מ"ל חלב קורט מלח אופן ההכנה : 1. להקציף חמאה רכה סוכר ותמצית וניל לתערובת חלקה להוסיף את הביצים אחת אחרי השניה עד לאיחוד 2. להוסיף את הקמח והמלח […]

עוגיות נשיקות_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

חברים את המתכון לימדה אותי אלופת הארץ בעוגיות מרוקאיות, אורלי אלימלך אלקסלסי תעשו לפי המתכון ויש לכם הצלחה. המרנג 6 חלבונים 2 כוסות סוכר אופן ההכנה: 1. לטרוף טוב את החלבונים עם הסוכר על בן מארי עד שהסוכר נמס , כל הזמן לטרוף לא לעזוב לשניה. שלא יהיה חביתה !!! 2. מעבירים למקסר וממשיכים קציף […]

עוגיות שקדים (עבמבר)_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

החומרים: 1 ק"ג שקדים קלויים מעט וטחונים דק ללא קליפה . 1/2 ק"ג סוכר טחון דק ( אבקת סוכר ) 4 סוכר וניל 1 כפית תמצית שקדים 3 חלבונים אופן ההכנה: לחמם את התנור לפני שמתחילים את הכנת העוגיות בחום של 150.מעלות להכניס לקערת המיקסר. הסוכר והשקדים הטחונים וסוכר וניל ותמצית שקדים לערבב כ-5 דקות […]

עוגיות פזואלוס_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

אפשר לצבוע את הבצק בצבע מאכל מצרכים: חצי קילו קמח 5 ביצים 4 כפות שמן 4 כפות מים חצי כפית סוכר חצי שקית אבקת אפיה לקישוט: אבקת סוכר , או סוכריות צבעוניות אופן ההכנה: 1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה, לשים את כל החומרים עד לקבלת בצק יחסית קשה נעים לעבודה ולא דביק. 2. נותנים […]

כעכים (2 מתכונים)_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

2 מתכונים לכעכים הכעכים רכים ולא קשים מצרכים: הכוס היא חד פעמי קר!! חצי קילו קמח 1 אבקת אפייה 2 כפיות ערק – לא לוותר על הערק זה רק 2 כפיות וזה ישדרג לכם המון !!!! 200 גרם מחמאה רכה בטמפרטורת החדר חתוכה לקוביות רבע כוס שמן קנולה חצי כוס מיץ תפוזים או מים למי […]

ביוס / שושני קשקבל_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

  לבצק: קילו קמח מנופה 50 גרם שמרית – וכן רק שימרית רבע כוס שמן זית 3 כפות סוכר כף מלח 550 מ"ל מים פושרים / 3 כוסות מים 1 ביצה -( הביצה היא לתוך הבצק ולא למריחה) המלית: 400 גרם גבינת קשקבל מעט עלי בזילקום קצוצים מעט זיתים ירוקים מגולענים קצוצים 2 כפות רסק […]

קיש פטריות_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

תבנית 20 – 24 חומרים לבצק: 80 גרם סוכר 200 גרם חמאה או מרגרינה קרה מהמקרר, חתוכה לקוביות. 300 גרם קמח רגיל 1 ביצה רבע כפית מלח הכנת הבצק: 1. במעבד מזון או בקערת מיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה הסוכר המלח והביצה . לאחר כדקה מוספים את הקמח ומעבדים לכדור בצק אחיד. 2. […]

עוגיות זָנְגוּלָה_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

לא לבקש ממני בכוסות בבקשה!!!! לטגן בשמן עמוק!!! מצרכים: קמח לבן – (500 גרם) מים -500 מ"ל שמרים יבשים -12 גרם סוכר וניל – 20 ג"ר לסירופ: ½1 כוסות מים 2 כוסות סוכר 2 כפות מיץ לימון 1/2 כפית קינמון , ( מי שרוצה מחליף את הקינמון במי ורדים) הכנת הסירופ: מבשלם את הסירופ על […]

עוגיות רוזט_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

המרכיבים: 2 ביצים גדולות 1 כפיות תמצית וניל 1 כוס חלב כוס ורבע קמח 1/4 כפית מלח 1 כף סוכר אני מוסיף מעט קצח או אניס אבל לא חייב אופן ההכנה: 1. את הביצים טורפים טוב מאוד ביחד עם הסוכר והוניל 2. מוספים את שאר החומרים לביצים הטרופות , וממשכים לטרוף עד שמגעים לתערובת חלקה […]

עוגיות מכונה (3 מתכונים)_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

מצרכים: 200 סוכר לבן 900 גרם קמח רגיל 5 כפות מים 2 שקיות אבקת אפיה 2 שקיות סוכר וניל. 60 גרם שומשום 60 גרם קוקוס 400 גרם מחמאה רכה חתוכה לקוביות 3 ביצים בטמפרטרת החדר גרדה מלימון אחד אופן ההכנה: 1. את הקמח, השומשום, הקוקוס, אבקת האפייה, וגרדת הלימון . והמים מערבבים בקערה 2. בקערת […]

עוגיות מעמולים-מַעֲמוּל_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

עוגיות מעמולים-מַעֲמוּל הן עוגיות מבצק פריך הממולאות בתמרים, אגוזים, פיסטוקים, שקדים או תאנים. הן פופולריות בעיקר במטבח הלבנוני , סורי חלבי, במדינות המפרץ ובצפון אפריקה. הן עשויות להיות בצורת כדורים או כיפות שטוחות. חלקן מעוטרות ביד או באמצעות תבניות עץ או סיליקון שבעזרתן לוחצים את בצק המעמול וכך נוצרת דוגמה מחורצת. לבצק 250 גרם קמח […]

עוגיות מרוקאיות פקעות בוטנים_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

לא לשאול אותי אם אפשר שקדים במקום!!!!! המון חברים לחצו ורצו את עוגיות הבוטנים המרוקאיות , ומי אני שיגיד לכם לא!!! הלכתי והדרמתי עד באר שבע ופניתי למלכת העוגיות המרוקאיות אורלי אלימלך אלקסלסי . אורלי נתנה לנו את המתכון לעוגיות וזה מה שיצא. בבקשה לא לשנות כלום במתכון ולא לשאול אם אין לי מוצר זה […]

עוגיות שבלול שחור לבן_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

מצרכים לבצק: 600 גרם קמח 1 כפית מלח 200 גרם סוכר 250 גרם חמאה קרה בקוביות 2 חלמונים כף תמצית וניל רבע כוס מיץ תפוזים. 1 אבקת אפיה. אופן ההכנה: 1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה נכניס את כל החומרים ונערבב, כשהחמאה רכה נוסיף את הקמח וניצור בצק. 2. חצי מהבצק נשמור בצד , ולחצי […]

עוגיות מספן… עוגיות המלך_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

  מרוקאים עוגיות המלך (שנות ה 80 זוכרים ) מלכת העוגיות המרוקאיות את המתכון קיבלתי מהאלופה סיגל חלויה וכאן המקום להודות לה מצרכים לבצק : 1 ביצה חצי כוס שמן סויה – (חד פעמי שתיה חמה ). 3/4 כוס מים פושרים – ( חד פעמי שתיה חמה ) 4 כוסות קמח – ( חד פעמי […]

חמין..( סחינה ) המרוקאי משודרג_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

חמין..( סחינה ) המרוקאי משודרג !!!! אני חוזר ואומר משודרג שלא תהרגו אותי!! יש המון סוגים ומתכונים לחמין כגון: טביט (חמין עיראקי), הָאלִים – (חמין פרסי),חמין בשר וקטניות ,חמין עלי מנגולד,"רישטה"-חמין אטריות ועוף, מתכון חמין מקרוני, מתכון חמין- תבשיל דלעת (טבחה בלכראת'), מתכון קוגל ירושלמי אמיתי ועוד… אבל בינינו באמת באמת.. מתכון חמין מרוקאי לדעתי […]

ירקות ממולאים.. בשרי וצמחוני( 2 מתכונים )_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

  2 מתכונים בשרי וצמחוני. הירקות יכולים להיות לפי בחירת המבשל/ת, עגבניה, בצל, גמבה, קישואים , ועוד… חשוב ביותר לרוקן את התוכן של הירקות לפני המילוי. כל ירק יש לו זמן בישול אחר, המנה מוכנה כשהירק הממולא עשוי טוב. המתכון הבשרי ירקות ממולאים באורז עם בשר טחון ופטריות. מצרכים: 7 ירקות למילוי 500 גרם בשר […]

תבשיל זנב שור פשוט מעדן_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

מצרכים: בערך 2 קילו זנב שור פרוס 2 עגבניות מגורדות 6 בצלי שלוט שלמים 1 ראש שום מפורק לשיניים 4 גזרים חתוכים גס 5 גבעולי סלרי חתוכים גס עם העלים 4 כפות שמן זית 2 כפות פפריקה מעושנת או מרוקאית כוס גרגרי חומוס שעברו השרייה של לילה כפית כמון כף מרק עוף חצי צרור פטרוזיליה […]

קרם בוואריה_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

מצרכים: 5 חלמונים 3/4 כוסות סוכר 2 כוסות חלב ( כוס שתייה חמה חד פעמי ) 1 כפית תמצית וניל 1/2 ליטר שמנת מתוקה 30 גרם ג'לטין … מי שרוצה את זה רך וקרמי יותר יכניס רק 20 גרם גלטין לריפוד התבנית 1 חבילת בישקוטים שנטבלו בחלב אופן ההכנה: 1. מרתיחים בסיר את החלב והוניל […]

עוגת שוקולד עשירה בשכבות_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

  תבנית 24 חומרים לעוגה: 3/4 כוס קמח 1/4 כוס אבקת קקאו 1 כפית אבקת אפייה 6 ביצים גדולות כוס סוכר 2 כפיות רום/ליקר שוקולד 100 גרם חמאה מומסת 100 גרם שוקולד מריר לסירופ 2/3 כוס מים 1/2 כוס סוכר 3 כפות ליקר שוקולד /רום למוס השוקולד: 2 מכלים שמנת מתוקה 250 גרם שוקולד מריר […]

עוגת שוקולד מלאת שוקולד וקוקוס._מתכון של צופית בן יוסף – מאסטר מתכונים

לרוטב השוקולד: 200 גרם שוקולד מריר משובח. 3 כפות קקאו. חצי כוס סוכר חצי כוס מים. 50 גרם חמאה מעט תמצית רום.(לא חייב) לבשל היטב עד שהרוטב מסמיך להניח בצד. לעוגה 4 ביצים חצי כוס סוכר 2 כפות קקאו כוס וחצי קמח שקית אבקת אפיה חצי כוס מיץ תפוזים(ניתן להחליף בחלב או מים). להקציף את […]

עוגת שקדים , קוקוס שוקולד ותמרים_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

הכוס היא כוס אוניברסלית רגילה מצרכים לעוגה : 7 חלמונים 7 חלבונים 1 כוס סוכר 1 וחצי כוס קמח 1 שקית אבקת אפייה 1 כוס שקדים טחונים 1 כוס קוקוס 1 כוס שוקולד מריר גרוס גס 7 תמרים חתוחים גס 3/4 כוס שמן 1 ורבע כוס מיץ תפוזים עדיף סחוט טרי. חצי כוס שוקולד לבן […]

עוגת דבש בטעם אניס_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

  מצרכים: 5 ביצים לארג' כוס דבש חצי כוס שמן כוס קפה שחור – (כפית קפה שחור+כפית סוכר) 3כוסות קמח תופח חצי כוס סוכר כפית קינמון חצי כפית ציפורן שתי כפות ערק אופן ההכנה: 1. להפריד חלמונים וחלבונים 2. להקציף חלבונים וסוכר לקצף חזק. 3. בקערה נפרדת : דבש, שמן,קפה שחור, ערק וחלמונים. 4. להוסיף […]

עוגת קפה ומייפל_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

תבנית 24 בן השכבות נרטיב בליקר קפה או ליקר ברנדי לעוגת בסיס – 7 ביצים בטמפרטורת החדר מופרדות לחלבונים וחלמונים 150 גרם קמח 50 גרם אגוזי פקאן מסוכרים טחונים דק 10 גרם אבקת אפייה 40 גרם אבקת קקאו 200 גרם סוכר לקרם הקפה: 1 מיכל שמנת מתוקה 1 חבילה איסטנט פודינג וניל 1 כף אבקת […]