מתכון /סיגלית ימין
מצרכים:
12 תפוחי אדמה
למלית:
1/2 קילו בשר טחון
צרור פטרוזיליה
1 בצל גדול
ראש של שום
תבלינים :
כורכום
פלפל שחור
מלח
אבקת עוף
כמון
פפריקה אדומה
כף שמן
כף מכל דבר או לפי הטעם
להרכבה
שמן לטיגון
ארבע ביצים
כף רסק עגבניות
חצי כוס קמח מצה
חצי כוס קמח תפוחי אדמה או כמה שצריך לטיגון את המפרום
פלפל שחור
מלח לפי הטעם
לרוטב:
קופסא אחת של רסק עגבניות
1 בצל גדול ארבע שיני שום
תבלינים
פפריקה מתוקה
כורכום
כמון
מלח
אבקת עוף
פלפל שחור
כף מכל דבר או לפי הטעם
שלוש כוסות מים
אופן ההכנה;
את התפוחי אדמה
לשטוף לקלף לחצות לשני חלקים חוצים כל חלק לרוחב :, כמו סנדוויץ׳ ,לא עד הסוף לשים בצד.
נכין את המלית :
של הבשר
במעבד מזון נטחון את הבצל והשום
נסחוט נוזלים
נסים על הבשר, את הפטרוזיליה לקצוץ ולהוסיף את התבלינים, כורכום שמן נוסיף נערבב טוב לוקחים פרוסה של תפוחי אדמה וממלאים בשר לערבב בביצה עם רסק עגבניות קצת מים ביחד ולטבול ואחר כך בקמח מצה וקמח תפוחי אדמה ביחד ,לטגן בשמן עמוק עד הזהבה שתי צדדים, לשים בסיר גדול עד שגומרים לטגן את כל המפרום להכין רוטב לטגן בצל אחד ארבע שיני שום נוסיף קופסא של רסק-עגבניות נוסיף שלוש כוסות מים תבלינים מלח פלפל שחור אבקת עוף כמון פפריקה כפית מכל דבר נבשל על אש נמוכה עד שהרוטב סמיך לשפוך על המפרום לפזר פטרוזיליה קצוצה מעל לשים בתנור על חום 200 מעלות כל אחת והתנור שלה שעה וחצי לבדוק מדי פעם שהנוזלים הצטמצמו להוסיף מים , במידת הצורך בתיאבון חג שמח סיגלית ימין.