Share with:


בשרי

אופן הכנה

‏מתכון /סיגלית ימין

‏מצרכים:
‏12 תפוחי אדמה

‏למלית:
1/2 ‏קילו בשר טחון
‏צרור פטרוזיליה
1 בצל גדול
ראש של שום

תבלינים :
כורכום
פלפל שחור
מלח
אבקת עוף
כמון
פפריקה אדומה
‏כף שמן
כף מכל דבר‏ או לפי הטעם

‏להרכבה
‏שמן לטיגון
ארבע ביצים
כף רסק עגבניות
חצי כוס קמח מצה
חצי כוס קמח‏ תפוחי אדמה או כמה שצריך ‏לטיגון את המפרום
‏פלפל שחור
מלח לפי הטעם

‏לרוטב:
‏קופסא אחת של רסק עגבניות
1 בצל גדול ארבע שיני שום
תבלינים
פפריקה מתוקה
‏כורכום
כמון
מלח
אבקת עוף
פלפל שחור
כף ‏מכל דבר או לפי הטעם
שלוש כוסות מים

‏אופן ההכנה;
‏את התפוחי אדמה
לשטוף לקלף ‏ ‏לחצות ‏לשני חלקים ‏‏חוצים כל חלק לרוחב :, ‏כמו סנדוויץ׳ ,לא עד הסוף ‏לשים בצד.

‏נכין את המלית :
‏‏של הבשר
במעבד מזון נטחון ‏את הבצל והשום ‏
נסחוט ‏נוזלים
‏נסים על הבשר, את הפטרוזיליה לקצוץ ולהוסיף ‏את התבלינים, ‏כורכום שמן נוסיף נערבב טוב לוקחים פרוסה של תפוחי אדמה ‏וממלאים‏ בשר לערבב ב‏ביצה ‏עם רסק עגבניות קצת מים ביחד ולטבול ‏ואחר כך בקמח מצה וקמח תפוחי אדמה ביחד ,לטגן בשמן עמוק עד הזהבה שתי צדדים, ‏לשים בסיר גדול עד שגומרים לטגן ‏את כל המפרום ‏להכין רוטב לטגן ‏בצל אחד ארבע שיני שום נוסיף ‏קופסא של רסק-עגבניות נוסיף שלוש כוסות מים תבלינים ‏מלח פלפל שחור אבקת עוף כמון פפריקה כפית מכל דבר נבשל על אש נמוכה עד שהרוטב ‏ סמיך ‏ ‏לשפוך על המפרום לפזר פטרוזיליה קצוצה מעל לשים בתנור על חום 200 ‏מעלות ‏כל אחת והתנור שלה ‏שעה וחצי‏ לבדוק מדי פעם שהנוזלים הצטמצמו להוסיף מים ,‏ ‏במידת ‏הצורך בתיאבון חג שמח סיגלית ימין.

‏מפרום כשר לפסח
סיגלית ימיןספר המתכונים של
מתכון של

סיגלית ימין

204 מתכונים