Share with:


בשרי

אופן הכנה

 

אין טעים מזה!!
מתכון פצצה שקיבלתי מחברה אלופה חופית אלמקייס
מצרכים:
בערך חצי קילו שקדי עגל (לא שקלתי) חתוכים לקוביות
פלפל אדום
7-8 שיני שום
4 פלפלים יבשים
צרור כוסברה
פלפל צ'ומה

אופן ההכנה:
**** השקדים מגיעים מהקצב מלוחים מאודדדד לכן איןןן להוסיף לתבשיל מלח בכללל***
1. להשרות את השקדים במים קרים וקרח בערך שעה כדי להוריד מעט את המליחות.
2. להרתיח אותם במים רתיחה של 5 דקות בערך לא יותר לשטוף במסננת.
3. בסיר לחמם מעט שמן-אין צורך בכמויות כי השקדים די שומניים. להזהיב מעט את השום-שלמים
להוסיף את הפלפל אדום חתוך לקוביות גסות ולהקפיץ דקה שתיים ולהוסיף את השקדים.
4. לטגן אותם כ-5 דקות עד שהם מתחילים טיפה להזהיב.
5. להוציא מהסיר אל תוך צלחת ללא השמן
ולתוך הסיר לשים 2 כפות פפריקה מתוקה,כף כמון,חצי כף צ'ילי גרוס חריף, וכף פלפל צ'ומה.
לערבב לפתיחת טעמים להוסיף כוס מים ואז להוסיף חצי כף אבקת מרק עוף.
6. להוסיף לסיר חזרה את השקדים אם צריך להוסיף מעט מים לא הרבה,ואת הפלפלים היבשים וכוסברה קצוצה.
מזכיר לכם שוב : לאאאא להוסיף מלח אני אמרתי…..
לבשל על להבה נמוכה בערך שעה וחצי עד שהשקדים רכים כמו חמאה,לפני ההגשה לפזר כוסברה קצוצה ובתאבון..
תודה לחופית אלמקייס על מתכון מנצח שמנהלת איתי את הקבוצה

תבשיל שקדי עגל_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים
שף מיכה כלפהספר המתכונים של
מתכון של

שף מיכה כלפה

157 מתכונים