Share with:


צמחוני פרווה

אופן הכנה

המתכון של יפה רייפלר
(פרווה)
המצרכים:

8 אתרוגים
1 1/2 ק"ג סוכר
1/4 כפית קינמון
מיץ מלימון
2 כוסות מים

ההכנה:

לשטוף היטב את האתרוגים ולחתוך אותם לקוביות קטנות 1×1 ס"מ .
להכניס לסיר ולכסות עם מים פושרים .
לשים מעל להבה בינונית ולהביא לרתיחה..
לסנן ולזרוק את המים שהרתחנו בהם את חתיכות האתרוגים ולמלא שוב מים פושרים ושוב להביא לרתיחה.
לחזור על הרתחת קוביות האתרוגים והחלפת המים לפחות 6 פעמים להפחתת המרירות וחיטוי הפרי.
לקרר את האתרוגים ולסלק מהם את הגרעינים..
להכניס את האתרוגים הנקיים מגרעינים למעבד מזון ולגרוס את חתיכות האתרוגים.
להכניס לסיר את האתרוגים הגרוסים, הסוכר ו-2 כוסות מים לערבב ולרקוח את הריבה מעל להבה נמוכה למשך כשלוש שעות לסחוט לתוך הריבה את הלימון לערבב היטב ולבשל עוד כחצי שעה..או עד קבלת ריבה זהובה .

לצנן לשמור בצנצת במקרר..או למהר ולחלק למי שצריך..

ריבה עם סגולות מבורכות..

כל הזכויות שמורות C